INTERVJU SA PUTINOM OBORIO SVE MOGUĆE REKORDE Poznato koliko pregleda ima: „OVO JE NEZAPAMĆENO U ISTORIJI NOVINARSTVA“ 

Intervju predsednika Vladimira Putina sa američkim novinarom Takerom Karlsonom dobio je oko milijardu pregleda, izjavila je Margarita Simonjan, glavna urednica medijske grupe Rosija Segodnaja i televizijskog kanala RT, u emisiji „Veče sa Vladimirom Solovjovom“ na televizijskom kanalu Rusija 1.

„Zamolio sam kolege da provere gledanost. Komplikovano je i teško, jer treba uzeti sve jezike, sve izvore na kojima je objavljeno, sve stavove u svim izvorima. Uveravam vas da je ova cifra oko milijardu. Ovo je nezapamćeno u istoriji novinarstva.“

Dakle, samo na društvenoj mreži X i samo na engleskom jeziku, intervju je imao 180 miliona pregleda, ako se ne uzme u obzir Karlsonov sajt i drugi resursi na različitim jezicima, naglasio je Simonjan.

Taker Karlson, Vladimir Putin
foto: AP/Gavriil Grigorov

Prema rečima menadžera medija, ovaj intervju je postao najupečatljiviji i najuspešniji. Sami Amerikanci u komentarima to nazivaju istorijskim, primetio je glavni urednik.

U noći 9. februara Taker Karlson je na svom sajtu i raznim platformama postavio dvočasovni intervju sa ruskim liderom. Od objavljivanja je dobio više od 170 miliona pregleda na društvenoj mreži X, i više od deset miliona pregleda na Jutjubu. Intervju je objavio i sajt Kremlja.

Putin je u razgovoru sa američkim novinarom rekao da Rusija neće napasti NATO, posebno Poljsku , Letoniju i druge baltičke zemlje. Istovremeno, prema njegovim rečima, strani političari redovno plaše svoje stanovništvo pretnjom iz Moskve, skrećući pažnju sa unutrašnjih problema.

Šef države je takođe primetio da su zapadne zemlje počele da shvataju da je strateški poraz Rusije u sukobu sa Ukrajinom je nemoguć, pa treba da razmišljaju o daljim koracima. Moskva je spremna za dijalog, ukazao je predsednik.

Ceo intervju pročitajte OVDE.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/RIA/Preneo: A.N.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare