UBICA DARKA GEISLERA IZ BRAZILA POBEGAO U SRBIJU? Mirno čekao na klupici dok je Geisler bio sa ženom i decom na vašaru!

Škaljarac iz Pančeva, Darko Geisler Nedeljković, ubijen je 5. januara ove godine u Sao Paolu u Brazilu, naočigled supruge i četvorogodišnjeg sina, a kako pišu brazilski mediji ubica je pobegao u istočnu Evropu, te se sumnja da se nalazi baš u Srbiji!

Kobne noći Darko je sa suprugom i sinom otišao na trg jer je u gradu običaj da se tamo vikendom okupljaju porodice i deca da se opuste i zabave, nešto nalik vašaru. Međutim, slike sa nadzornih kamera postavljenih na trgu i koje je prikupila policija pokazuju da je Darka iz daljine posmatrao muškarac, sam, sedeći na klupi.

– Kada Srbin i njegova porodica počnu da se organizuju za odlazak, čovek ustaje i kreće. Darko je na biciklu, a iza njega sedi sin. Žena prati na drugom biciklu. Par mirno vozi, a ubica brzo hoda – pišu tamošnji mediji i dodaju:

– Policija je sigurna da je muškarac već nekoliko dana pratio Darka, jer je znao njegovu rutinu, pa čak i put kojim je Srbin išao od trga do kuće.

Usred puta, par na biciklu sustiže čoveka, koji ubrzava korak. Dok se približava zgradi u kojoj je Darko odabrao da stanuje, kamere pokazuju da ubica počinje da beži.

Kada se spremao da otvori kapiju zgrade, Darko je bio iznenađen s leđa . Čovek je pucao najmanje šest puta, iz neposredne blizine. Darko pada sa bicikla, zajedno sa sinom, koji nije pogođen i žena, odmah iza, takođe izlazi nepovređena.

Čovek beži peške duž ulice trčećim korakom i otprilike tri bloka kasnije, krije se između drveta i parkiranog automobila. Otvara torbu koju je nosio na leđima i presvlači se i mirno ide ka plaži.

Darka je spasila ekipa iz Samua i još živ odveden u bolnicu, ali je tamo preminuo.

Ubica je, prema sumnjama policije u Brazilu, imao više od 48 sati da mirno pobegne, možda i nazad u istočnu Evropu, sa obavljenom misijom. Postoji mogućnost i da je baš u Srbiji.

Motiv

Sumnja se da je motiv ovog zločina osveta, a zbog Geislerove umeštanoti u kriminalne klanove iz Crne Gore i ubistava.

Podsetimo, za Geislerom, crnogorska policija tragala je 10 godina zbog sumnje da 2014. ispred zatvora Spuž u Podgorici ubio Andriju Mrdaka, koji je blizak „kavačkom klanu“. Kako su tada mediji pisali, Mrdak je ubijen pred ženom dok je čekao red ispred zatvora.

– Geislera je do zatvora dovezao saučesnik na motoru. Prišao je Mrdaku, rekao mu par rečenica i potom pucao u njega. Međutim, tada je slučajno i sebe ranio u nogu, pa ga je policija zahvaljujući tragovima krvi brzo identifikovala. Otkriveno je da je povezan i sa ubistvom Vidaka Vorotovića koji je likvidiran dve godine ranije, u decembru 2012. Pošto se o Geisleru ništa nije znalo i niko mu nije ušao u trag, spekulisalo se čak i da nije preživeo samoranjavanje ispred Spuža – prenosili su mediji ranije.

Beg

Naručilac ubistva Mrdaka najverovatnije je, pišu brazilski mediji, finansirao i Geislerov beg u Brazil i promenu identiteta u Slovenca Dejana Kovača, pod kojim imenom su ga tamo svi znali, pa ček i žena.

– U septembru 2016. preselio se u dupleks stan, na Rua Tuim, u Moemi. Plaćao je oko 900 evra mesečno za kiriju. U ugovoru o zakupu lažni Slovenac je naveo svoje zanimanje: ekonomista – pišu tamošnji mediji.

U to vreme Darko je upoznao svoju buduću suprugu, u jednom prestoničkom klubu. Prema rečima prijatelja, njih dvoje su se zaljubili i počeli da žive zajedno.

Na putovanju u Baikada Santista, odlučili su da žele da žive blizu mora. Godine 2017. iznajmili su stan jedan blok u Sao Visenteu. Darko je, opet pod lažnim imenom, platio 2400 evra u gotovini za šestomesečnu kiriju.

– Godine 2018. par se preselio u stan u Bokeirau, u Santosu, pola bloka od plaže. U ugovoru Darko navodi drugačiju profesiju: nameštaj. Prijatelji kažu da je Srbin imao ručne veštine sa drvetom. Ne samo da je popravljao i restaurirao nameštaj, već je podigao i krovove. Tako je, radeći kao stolar, zaradio nešto novca – navodi brazilski G1.

Brinuo za sina

Darko je 2019. otkrio da mu je žena trudna, kupili su stan koji je koštao oko 47.000 evra i uknjižen je samo na ime supruge. Ali, prema rečima bliskih paru, Darko je bio taj koji je platio sve u kešu.

Darko, koji je već imao reputaciju dobrog prijatelja i dobrog muža, postao je i dobar otac, ali nije stavio svoje ime u izvod iz matične knjige rođenih svog sina!

– Devet godina nakon bekstva iz istočne Evrope, Darko je delovao smireno i zadovoljno životom koji je tajno izgrađen u Brazilu . Prijatelji kažu da je voleo da kuva i da prima posetioce kod kuće. Prema rečima komšija, uvek je bio veoma ljubazan na ulicama komšiluka. I voljen od svih koji su ga poznavali – pišu mediji.

UDARNA VEST.rs (Kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare