SAM INSTALIRAO PLINSKU BOCU PA DOŠLO DO HAOSA! Detalji eksplozije u Pančevu!

U eksploziji plinske boce u kući u Pančevu danas, oko pola sata posle podneva, lakše je povređen stariji muškarac (85).

To je potvrdio za zdravopancevo.rs Željko Grujić, portparol područne Policijske uprave Pančevo.

Na licu mesta su se nekoliko minuta posle eksplozije našli vatrogasci, hitna pomoć i policija. Muškarac je, kako se saznaje, vlasnik kuće i on je zadobio lakše povrede po rukama.

On je danas navodno montirao spornu plinsku bocu. Da li je boca bila neispravna ili je povređeni čovek nije dobro montirao, pokazaće uviđaj koji je u toku. Šteta na kući nije velika. Od eksplozije su popucala stakla na prozorima.

Prema informacijama sa lica mesta, muškarac je pretrpeo lakše povrede po rukama, dok je šteta na kući, osim popucalih stakala na prozorima, relativno mala. 

Ovaj incident u Pančevu ukazuje na važnost pridržavanja propisanih mera bezbednosti prilikom korišćenja plinskih boca. Pridržavanje uputstava za montažu i redovna provera ispravnosti opreme mogu značajno smanjiti rizik od nezgoda poput ove. Ovakvi događaji takođe podsećaju na važnost edukacije građana o pravilnom korišćenju plinskih instalacija u domaćinstvima.

Podsećamo da je 14. januara u eksploziji plinske boce u selu Kičić kod Kosovske Mitrovice, povređeno 14 osoba. Eksplozija se desila oko 16:35 časova, a osim ljudskih povreda, pričinjena je i značajna materijalna šteta.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare