„POVLAŠĆENI SU, PONAŠANJE NJEGOVE MAJKE JE SKANDAL“ Advokat porodica ubijenih u masakru u Duboni i Malom Orašju o suđenju ubici

Viši sud u Smederevu potvrdio je krajem januara optužnicu protiv U. B, osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, kao i protiv njegovog oca Radiše Blažića.

Advokat i punomoćnik porodica žrtava Stefan Stefanović navodi da okrivljeni ima pravo na žalbu sada, nakon čega se očekuje prvi pretres.

– Čekali smo tri meseca i jedanaest dana da optužnica protiv U. B. i njegovog oca bude potvrđena. Smatramo da je to moglo i malo efikasnije. Branilac i okrivljeni imaju sada pravo na žalbu Apelacionom sudu u Beogradu, najverovatnije će to pravo iskoristiti. Nakon toga očekujemo da se zakaže prvi pretres i da se nastavi suđenje – kaže Stefanović.

Protiv U. B. i njegovog oca R. B. vodiće se kao jedan postupak.

– U. B. se tereti za teško ubistvo devet osoba i za ranjavanje trinaest osoba, a tereti se i za otmicu, otmicu vozila i nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih naprava. Njegov otac se tereti za teško delo protiv opšte sigurnosti kao i za nedozvoljeno posedovanje oružja i eksplozivnih naprava – kaže Stefanović.

Što se tiče B. i B. G, ujaka i brata od ujaka U. B, postupak je razdvojen i nastaviće se pred višim sudom u Kragujevcu. Kako je naveo advokat Stefanović, ne postoji razlog da javnost bude isključena iz ovog postupka, ali glavna odluka ostaje predsedavajućem.

– Videćemo šta će odlučiti predsedavajući. Može se isključiti u nekom delu, sve zavisi od procene. Za sada nema razloga – kaže Stefanović.

Majka U. B. podnosi krivične prijave protiv njih roditelja ubijenih

– Postojalo je desetine prijava, za sada nemam informaciju da postoje nove. Mislim da je to sada obustavljeno. Ali to govori o odnosu prema ovim porodicama, a pogotovo prema povlašćenoj porodici B. Oni nastavljaju da budu povlašćeni. U. B. je nasrnuo na komšiju motornom testerom, krenuo je traktorom na njega i zakačio ga. Drugi slučaj je da je napao policajca na službenoj dužnosti… Zatim se zajedno sa ocem potukao u kafani… Epilog svih tih nasilnih ekscesa je da je samo dobio jedan sudski ukor. Da je tada dobio adekvatnu kaznu, mi ne bismo imali ovaj masakr – kaže Stefanović.

UDARNA VEST.rs (Kurir/Foto Printscreen Instagram)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare