UMRO SRBIN ZBOG KURTIJEVOG IŽIVLJAVANJA! Elezović uhapšen zbog navodnog ratnog zločina!

Ilija Elezović, Srbin koga su prištinske vlasti teretile za navodi ratni zločin i koji je zbog lošeg zdravstvenog stanja pušten da se brani sa slobode, premunuo je u Kosovskoj Mitrovici, potvrdio je danas Tanjugu njegov advokat Ljubomir Pantović.

Elezović, koji je bio dugogodišnji predsednik Lovačkog saveza KiM, preminuo je juče posle duge i teške bolesti, a sahrana će biti obavljena danas u Rudaru kod Zvečana u 13 časova.

On je uhapšen 20. septembra u Severnoj Mitrovici, a pušten je da se brani sa slobode 24. oktobra prošle godine zbog lošeg zdravstvenog stanja.

Vlasti u Prištini su ga teretile za navodi ratni zločin počinjen u Vučitrnu tokom 1999-godine.

Zbog krize na Kosovu danas sednica SB UN

Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija po zahtevu Srbije održaće se danas u 21 sat po našem vremenu, a tema razgovora biće situacija na Kosovu. Kako je jutros najavljeno iz Službe za saradnju s medijima predsednika Republike, Srbiju će predstavljati predsednik Aleksandar Vučić.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boraviće u Njujorku, gde će se obratiti na vanrednoj sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o stanju na Kosovu i Metohiji„, navodi se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je da je Gvajana, kao predsedavajuća Savetu bezbednosti UN, odlučila da planirana sednica za Kosovo bude otvorena.

„Odluka Centralne banke Kosova da ukloni dinar jedna je od mera koje imaju za cilj da primoraju Srbe da mirno napuste Kosovo“, rekao je Dačić.

Srbija je u ponedeljak predala zahtev za sazivanje vanredne sednice SB UN zbog situacije na Kosovu, za koju je navela da je „u oštroj suprotnosti s Poveljom UN i Rezolucijom 1244 SB UN“.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare