Policija i tužilaštvo u prostorijama Pošte Srbije u Goraždevcu, u toku pretres 

Tzv. kososvska policija i tužilaštvo ušli su danas oko 15 sati u prostorije Pošte Srbije u Goraždevcu i u toku je pretres, javlja Radio Goraždevac.

Kako se navodi, policija je zatečene građane pitala da li podižu novac na bankomatu.

Ispred objekta pošte nalaze se vozila tzv. kosovske policije i tužilaštva.

Iz Osnovnog tužilaštva u Peći za sada nisu odgovorili na pitanja Radio Goraždevca, a prisutna policija i tužilaštvo su proveravali novinare koji se nalaze ispred pošte i legitimisali ih.

Penzioneri koji nisu primili januarske penzije kažu da su očajni i da se snalaze kako bi preživeli, navodi Radio Goraždevac.

Radnici Pošte u Goraždevcu bili su privedeni 3. februara i pušteni posle višesatnog zadržavanja, a novac je konfiskovan.

Pošta u Ugljaru kod Kosova Polja 2. februara je obijena i opljačkana.

Narodna banka Srbije saopštila je prethodno da privremene institucije samouprave na Kosovu i Metohiji nisu danas dozvolile da dinarska sredstva namenjena isplati plata, penzija, socijalnih davanja i drugih plaćanja Srbima, uđu na prostor KiM.

U skladu sa dosadašnjom višegodišnjom uobičajenom praksom, vozilo NBS sa sredstvima u dinarima bilo je danas upućeno na prelaz Jarinje, gde je novac radi daljeg transporta trebalo da preuzme vozilo kompanije „Henderson“, koja poseduje licencu privremenih prištinskih institucija za transport novca, ali je vraćeno bez bilo kakvog obrazloženja.

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković saopštio je da je reč o još jednom udaru premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija na srpski narod sa KiM i o nameri Kurtija da protera srpski narod i nastavi sa politikom etničkog čišćenja.

Privremene institucije u Prištini usvojile su uredbu o gotovinskom poslovanju koja je stupila na snagu 1. februara, a prema kojoj je jedina dozvoljena valuta na KiM evro, što znači zabranu dinara.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs/Tanjug)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare