Najveći kod najvećeg: PSŽ na kolenima, Mbape postaje kralj!

Moralo je da pukne, da eksplodira. Nema više ni smisla da planetarna zvezda tapka u mestu i ne ode u zagrljaj titanu. Najbolji fudbaler današnjice, biće krunisan kao kralj, kako i dolikuje. Kilijan Mbape, prva violina Pari Sen Žermena i kapiten reprezentacije Francuske, na leto postaje igrač Reala. Dakle, najveći kod najvećeg, gde mu je i mesto.

Pokleli su „sveci“. Brzonogom fudbaleru ističe ugovor na leto sa klubom iz Grada svetlosti i on će kao slobodan agent da se preseli u Madrid, prenose vodeći francuski mediji, među kojima je i „Parizijen“. Postaće Kilijan kralj u kraljevskom klubu. Realu. Baš lepo zvuči, zar ne?

Sidro diže Mbape posle sedam godina provedenih u Pari Sen Žermenu, u čijem dresu je na 288 utakmica postigao čak 241 gol i upisao 105 asistencija. Čovek je mašina… Fudbalski terminator.

 

„Najveća zvezda francuskog fudbala pridružiće se najvećem klubu na svetu. Real je jako optimističan. Iza kulisa dogovara najveći ugovor u istoriji kluba, i to za kapitena Francuske. PSŽ i njegovi saigrači iz reprezentacije znaju da je Mbape odlučio da na kraju sezone ode u klub u kome je oduvek želeo da zaigra. Bitka je izgubljena“, prenosi Parizijen.

Kilijan Mbape / Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu
Kilijan Mbape / Foto: EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Verovatno i glavni razlog zašto „sveci“ ne mogu da ponude novi, bogat ugovor Mbapeu, jeste ograničenje koje im nameće finansijski fer – plej.

„Realnost koja u ovom slučaju nikako ne ide u korist Pari Sen Žermenu je to što nema manevarskog prostora kako bi Mbapeu dao ponudu koja se ne odbija. Razlog je ograničenje koje im nameće finansijski fer – plej. Sportski direktor Lukas Kampos je to u prethodnim nedeljama više puta ponovio užem rukovodstvu kluba. To ne predstavlja problem samo u pogledu sada već izvesnog Mbapeovog odlaska nego i njegove zamene. Naime, PSŽ umesto Mbapea mora dovesti „kapitalca“ i tako pokazati navijačima da nije izgubio ambiciju i moć. To dodatno komplikuje poziciju PSŽ, jer na tržištu nema još Mbapea“, naglašava Lekip.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare