NAJNOVIJA VEST! Đaci će ipak u školu od ponedeljka, ništa od prevremenog raspusta

Pojedini mediji danas su objavili da zbog velikog broja obolelih od respiratornih infekcija i gripa postoji mogućnost da đaci već od ponedeljka budu na raspustu. Međutim, prema saznanjima Nova.rs to se neće dogoditi.

Naš dobro obavešteni sagovornik kaže da su danas predstavnici ministarstava zdravlja i prosvete razgovarali na temu odlaska na prevremeni raspust.

„Zaključeno je da nema nikakvih parametara koji bi ukazivali na epidemiju ili neki drugi razlog zbog koga bi dece otišla ranije na rapust“, ističe izvor našeg portala.

Pojedini mediji danas su objavili da su direktori beogradskih osnovnih i srednjih škola dobili jutros poruku od predsednika opštinskih aktiva direktora da se izjasne da li su za to da Sretenjski raspust bude cele sledeće nedelje, odnosno od ponedeljka 12. februara, imajući u vidu da veliki broj đaka ne dolazi na nastavu zbog bolesti, ali i nastavnika.

Kako su za Tanjug iz Ministrstva prosvete rekli, kao i uvek odluku o eventualnom produžetku raspusta zbog epidemiološke situacije, Ministarstvo prosvete donosi na preporuku nadležne institucije Ministarstva zdravlja, odnosno Instituta za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“, koji kontinuirano prati epidemiološku situaciju.

Podsećamo, zbog Sretenja, odnosno Dana državnosti, đaci su na mini raspustu od četvrtka do ponedeljka.

UDARNA VEST.rs (nova.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare