Srbija u grupi sa Hrvatskom, Francuskom… Potvrda stiže ubrzo!

Žreb za četvrtu sezonu UEFA Lige nacija održaće se u četvrtak u Parizu. „Orlovi“, koji će ove godine prvi put igrati u A diviziji, će biti izvlačeni iz četvrtog, poslednjeg šešira i – dobiće tri rivala većeg rejtinga. To ujedno znači i da je moguće da će naša reprezentacija biti u grupi sa Hrvatskom, Španijom, Francuskom, ili Portugalijom, Mađarskom, Poljskom…

Da li nam se smeši balkanski klasik? Hoće li žreb poslati Srbiji Hrvatsku? Da li će Mbapena megdan ekipi selektora Dragana Stojkovića? Pitanjima nikad kraja, a odgovor ćemo dobiti uskoro. Već u četvrtak. Tada je, u glavnom gradu Francuske, na programu žreb za četvrtu sezonu UEFA Lige nacija. 

Pariz će biti i domaćin kongresa evropske kuće fudbala, kojem će prisustvovati i delegacija Fudbalskog saveza Srbije. FSS će na kongresu i žrebu predstavljati predsednik Dragan Džajić, potpredsednik Branislav Nedimović, generalni sekretar Jovan Šurbatović, kao i selektor Dragan Stojković, direktor A tima Stevan Stojanović, te direktor sportskog sektora Miroslav Tanjga.

„Orlovi“ će ove godine prvi put igrati u A diviziji Lige nacija, a biće žrebani iz četvrtog, poslednjeg šešira i dobiće tri protivnika jačeg rejtinga. Moguće je da se Srbija neće u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Španijom, iliPortugalijomMađarskom i Poljskom. U četvrtom šeširu se, pored Srbije, nalaze Izrael, Bosna i Hercegovina i Škotska.

Podsetimo, plasmanom u A diviziju Lige nacija, naš državni tim je obezbedio sigurno učešće u baražu za Svetsko prvenstvo 2026. godine, koje će se održati u Sjedinjenim Američkim Državama, Meksiku i Kanadi.

Srbija će u A diviziji Lige nacija igrati po igrati dva meča u septembru, oktobru i novembrju. Iduće godine na programu su kvalifikacije za prvenstvo sveta, dok je baraž  zakazan za mart 2026.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare