Sve o meču Budućnost – Zvezda: U Morači se rešava pitanje prvog mesta, mogu li Podgoričani do pobede?

Očekuje nas vrlo interesatan derbi meč ABA lige u glavnom gradu Crne Gore

Košarkaši Crvene zvezde od 17 časova u Morači gostuju podgoričkoj Budućnosti u derbiju 19. kola ABA lige, a ovo je faktički meč koji može da reši sve dileme oko konačnog plasmana na kraju regularnog dela.

Telegraf vam donosi najvažnije činjenice o ovom meču.

Gde i kad se igra i gde je TV prenos meča?

Meč je na programu u hali Morača u Podgorici od 17 časova, a prenos je na Arena sport Premium 1 kanalu, kao i na TV B92.

Ko sudi?

Arbitri ovog meča biće Damir Javor, Sašo Petek i Bojan Kruljac.

U kakvom raspoloženju ekipe dočekuju meč?

Crvena zvezda dolazi na ovog gostovanje posle „duplog kola“ u Evroligi, gde su savladali Valensiju, ali su potom poraženi od Barselone, pa raspoloženje nije onakvo kakvom su se u taboru crveno-belih nadali, jer je Top 10 faza sve dalje.

Sa druge strane, Budućnost je ostvarila izuzetno bitnu pobedu na gostovanju Trentu u Italiji, gde su ostali u igri za dalji plasman u Evrokupu, pa sigurno ekipa Andreja Žakelja ima napumpano samopouzdanje pred derbi ABA lige.

Kakav je odnos u međusobnim duelima?

Zvezda je u seriji od osam vezanih pobeda protiv Budućnosti i to je nešto što uliva poverenje ekipi Janisa Sferopulosa pred ovo gostovanje.

Crveno-beli su u prvom delu sezone slavili sa 95:86, a tada je briljirao Majk Tobi koji je postigao 23 poena uz 6 skokova i 2 asistencije, a pratio ga je Nemanja Nedović sa 16 poena i 4 asistencije.

Budućnost je poslednju pobedu nad Zvezdom ostvarila još 24. maja 2021. godine, kada su tesno slavili sa pola koša razlike sa 81:80.

Pre ove serije Zvezde od osam vezanih pobeda mečevi između ovih timova su bili prilično neizvesni i čak je često i Budućnost izlazila kao pobednik, naročito na svom terenu, gde je podgorički tim imao seriju od šest uzastopnih pobeda nad crveno-belima u Morači.

Kakvo je zdravstveno stanje?

Stanje u ekipi Crvene zvezde je sasvim dobro i povredu trenutno ima samo Nikola Topić, za kojeg se takođe očekuje da se vrlo brzo ponovo nađe na parketu.

Sa druge strane, Budućnost iz Podgorice nema većih problema sa povredama, pošto će svi nosioci igre biti na raspolaganju Andreju Žakelju na utakmici protiv Zvezde.

Šta kažu kladionice?

Kladionice na ovom meču prednost daju ekipi Crvene zvezde, koja je favorit sa kvotom od 1,42 na pobedu što će reći da ima oko 65% šanse da dođe do trijumfa na ovoj utakmici.

Sa druge strane, kvota na Budućnost iznosi 2,70 uz oko 35% verovatnoće za pobedu.

Treba ipak istaći da kvote na pobedu Zvezde rastu. Prilikom samog izbacivanja, one su bile u odnosu 2,90 – 1,38.

Reč trenera

Andrej Žakelj

– U momentu smo u kojem možemo da pružimo otpor Crvenoj zvezdi, ako budemo fokusirani i ako budemo na energetskom nivou na kojem smo bili na prošloj utakmici. Znamo protiv koga igramo, atraktivna i snažna ekipa, evroligaš, sa odličnim indvidualcima. Na nama je da se maksimalno spremimo, ali još jednom kažem, više se bavimo sa našom igrom i našim pristupom. Nadam se da će sjutra to biti na nivou.

Janis Sferopulos

– Igramo protiv rivala i ekipe koja ima svoj kvalitet i očekujemo tešku utakmicu. Jasno je da moramo da budemo psihički spremni i koncentrisani za 40 minuta košarke.

Ko će pobediti?

Ko će pobediti na meču Budućnost – Crvena zvezda?

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare