Kakva dominacija Žalgirisa pred dolazak na megdan Zvezdi! Trinkijerijev tim slavio sa +38 u Litvaniji

Juventus iz Utene nije imao ama baš nikakave šanse

Uništavanje…  Košarkaši Žalgirisa priredili su svom rivalu Juventusu iz Utene meč koji neće skoro zaboraviti, pošto su pred svojim navijačima u Kaunasu odneli pobedu od čak 38 poena razlike i tako se učvrstili na prvom mestu litvanskog šampionata – 101:63.

Žalgiris je već posle prvog poluvremena vodio sa čak 32 poena razlike, da bi u drugom delu meča ipak malo spustio gas i dao Juventusu mesta da prodiše. Pa i pored toga, samo je uspeo da podigne razliku.

Trinkijeri je na teren poslao sve što je imao na raspolaganju i skoro su se svi i upisali u listu strelaca, osim Dimše. Poeni su bili jako fino raspoređeni među košarkađima Žalgirisa.

Brejdi Manek je tako ubacio 14 poena, pratio ga je Danijelijus Lavrinovičus sa 12 poena, dok je Arnas Butkevičus zajedno sa Edmondom Samnerom dao po 11 poena, a Laurinas Birutis je meč završio sa tačno 10 poena.

Inače, trener Juventusa je pomoćnik Svetislava Pešića u reprezentaciji Srbije, gospodin Oliver Kostić,a njegov tim je do ovog meča bio u seriji od šest pobeda u LKL-u.

Zvezda i Žalgiris igraju u Evroligi u petak od 20.00 časova.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare