VELIKI ŽELJKO! „Željko Obradović je u Zagrebu obišao tri groba tog dana“

Aco Petrović se osvrnuo na taj detalj koji je privukao dosta pažnje i u intervjuu za N1 istakao da je tog dana Željko posetio grobove njegovog brata Dražena, Krešimira Ćosića i Pepsija Božića. 

I u tom zagrljaju je bilo to.

Reagujući na pozitivne komentare na društvenim mrežama, Petrović je istakao zadovoljstvo što je zagrljaj izazvao takve reakcije u regionu.

Veoma mi je drago da je zagrljaj uhvaćen i da je poslata pozitivna poruka svima u regiji.

Takođe, Aco Petrović je najavio posebnu utakmicu koja će biti posvećena Draženu Petroviću. 

Planirano je da se 5. septembra održi duel između reprezentacije Hrvatske i selekcije Evrope, a Petrović je istakao da je Željko Obradović prihvatio ulogu trenera te selekcije.

Govoreći još o Draženu, Petrović je otkrio da je otvaranje muzeja u Zagrebu u čast njegovog brata zasluga njegove majke i njene upornosti. 

Dotakao se i značaja Draženove zaostavštine, posebno ističući period kada su američki treneri počeli da više veruju igračima koji dolaze van Amerike, a Dražen je bio pionir u tom procesu. 

Ilustrujući teškoće koje su neamerički igrači imali prilikom dolaska u NBA u to vreme, Petrović je istakao da Dražen nije imao podršku trenera kao današnji igrači. 

Nije imao spoznaje šta jesti i kako se ponašati, s kojom kilažom doći. Za Jokićem u Sombor dođe pet pomoćnih trenera i šef kuhinje koji tamo o njemu brine dva meseca, ako nije sa reprezentacijom.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare