Koga će Obradović precrtati za Kup? Trojica stranaca „sigurna“, jedna dilema ozbiljna za Partizan!

Košarkaše Partizana od 15. do 18. februara očekuje nadmetanje u Kupu Radivoja Koraća, koje će, po običaju, biti odigrano u Nišu.

Crno-beli će u pohod na trofej početi utakmicom protiv Hercegovca iz Gajdobre, sledi meč u polufinalu protiv Mege ili Vojvodine, a ako sve protekne prema planu, tim Željka Obradovića će u velikom finalu igrati protiv Crvene zvezde, branioca trofeja.

Činjenica je da će Partizan u Nišu biti oslabljen, pošto u svom timu ima čak osmoricu stranaca, a dozvoljen je nastup samo četvorici. Olakšavajuća okolnost je da Kevin Panter poseduje srpski pasoš, a među ostalom sedmoricom, Obradović će trojicu morati da precrta pred turnir u Nišu.

Trojica su, izvesno, sigurni

Deluje da će za Džejmsa Nanelija, Pi Džej Dozijera i Zeka Ledeja svakako biti mesta. Uz Kevina Pantera, njih trojica su nosioci Partizanove igre u ovoj sezoni i teško je zamisliti da će se strateg crno-belih odlučiti da nekoga od njih izostavi iz ekipe.

Naneli je u vrhunskoj formi, jedan je od najboljih igrača Partizana ove sezone, pogotovo u poslednjih par mečeva, a krilo „parnog valjka“ će, osim u slučaju neke povrede, biti među putnicima za Niš.

Dozijer je u blagom padu forme, u Kneževini je odigrao najslabiji meč ove sezone, koji je završio bez poena, nije previše bolji bio ni protiv Virtusa, ali je Amerikanac nosilac ove sezone i on će sigurno biti u Nišu. Isto se može reći i za Ledeja, čiji će nastup protiv Zvezde u potencijalnom finalu privući dosta pažnje.

Dvojica verovatno otpadaju, velika dilema na centru

Partizan, među strancima, ima i Mateuša Ponitku i Džejlena Smita, a sudeći prema njihovoj minutaži ove sezone, teško je očekivati njihova imena među igračima na Kupu. Treba napomenuti da su njih dvojica bili u startnoj postavi Partizana u Bolonji, ali se nijedan od njih nije proslavio, pa će verovatno propustiti turnir i borbu za „Žućkovu levicu“.

Izvesno je da će se velika borba i dilema voditi na poziciji centra, gde se zajedno mesto takmiče Bruno Kaboklo i Frenk Kaminski.

Kaboklo je bio sjajan kada je stigao među crno-bele, u potpunosti je osvežio Partizanovu igru, a Kaminski je u jednom trenutku pao u zapećak.

Ipak, bivši NBA košarkaš se u poslednje vreme probudio, bio je sjajan na derbiju, kao i na utakmici protiv Monaka, pa sada on i Brazilac dele minutažu.

Kako je Kaminski svaki „večiti“ derbi od početka sezone odigrao dobro, čini se da Frenk trenutno ima blagu prednost, ali ostaje da se vidi za koga će se Željko odlučiti.

Na koga Obradović računa od Srba?

Panter, uz još četvoricu stranaca, ostaje još sedam mesta za srpske košarke. Upravo toliko ih i ima trenutno u Partizanu.

Naravno, najveći doprinos se očekuje od Avramovića i Smailagića, a doprinos će crno-beli tražiti i od ostatka Srba, pre svega Jaramaza, Anđušića i Trifunovića. Uz njih, tu su i Vukčević i Koprivica.

Čini se da je, makar kada je reč o srpskim košarkašima, Partizan u zaostataku u odnosu na Zvezdu, a Kup će biti pravo takmičenje za Srbe među crno-belima da pokažu da mogu da se suprotstave svojim rivalima

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare