UČENICA DAVILA VRŠNJAKINJU U OSNOVNOJ ŠKOLI, DETE OSTALO BEZ DAHA? Direktorka Pokrenut vaspitno-disciplinski postupak!

Učenica mlađeg razreda OŠ „Jovan Ristič“ u Borči davila je juče svoju vršnjakinju!

Ova informacija objavljena je na storiju Instagram grupe „Grupa_kkbops“.

– U OŠ „Jovan Ristić“ devojčica je davila devojčicu koja je nađena bez daha na podu – navedeno je u poruci.

Iz škole su za Kurir odgovorili da je do incidenta došlo, ali da sukob učenica nije imao za posledicu gubitak svesti.

– U našoj školi došlo je do incidenta između dve učenice mlađih razreda tokom kojeg je došlo do sukoba i do neprimerenog fizičkog kontakta. Škola je u skladu sa zakonom i propisanim procedurama u ovakvim situacijama odmah obavestila roditelje i uključila ih u rešavanje ove situacije. Naglašavamo da sukob učenica za posledicu nije imao gubitak svesti, ali su obe devojčice bile vidno uznemirene. Nakon razgovora sa učiteljicom učenice su se smirile i ostale na nastavi do kraja dana – navela je za Kurir direktorka ove osmoletke dr Andrijana Šikl-Erski.

Ona je razgovarala sa roditeljima ovih učenica o načinima da se ova situacija reši u najboljem interesu dece što je, svakako, i cilj škole, ali i roditelja.

– Kada su u pitanju mere koje će se sprovesti prema učenicama, Tim za zaštitu se odmah sastao i utvrdio mere podrške za učenicu koja je pretrpela nasilje, a da će se sa devojčicom koja je počinila nasilje intezivirati vaspitni rad kao i da će biti pokrenut vaspitno-disciplinski postupak. Roditelji obe učenice će biti uključeni u realizaciju svih ovih mera. Škola je obavestila Školsku upravu, Ministarstvo prosvete, MUP (školskog policajca). Škola će sa pažnjom pratiti rezultate i efekte sada utvrđenih mera i u dogovoru sa roditeljima dalje postupati u ovom slučaju u najboljem interesu dece – dodala je ona.

UDARNA VEST.rs (kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare