NIKO NE ZNA KAKO JE BEBI RAZBIJENA LOBANJA! Dete iz Pule stabilno – doktorka koja ga je primila ne može da dođe sebi: TO JE DAN KOJI ŽELIM DA ZABORAVIM!

U četvrtak je istarska policija obavestila da je primila obaveštenje iz pulske bolnice o slučaju deteta s povredama glave.

 Možemo da vas obavestimo da je beba stabilno, uz nastavak mera intenzivnog lečenja. Multidisciplinarni tim stručnjaka koji je prati za sada nije ukazao na mogući hirurški zahvat – rekli su nam jutros iz KBC Rijeka u kakvom je stanju povređena beba.

U četvrtak je istarska policija obavestila da je primila obaveštenje iz pulske bolnice o slučaju deteta s povredama glave. Nakon toga, dete je prebačeno u KBC Rijeka, gde su utvrđene teške povrede.

Reč je o četvoromesečnoj bebi s frakturom lobanje koja se trenutno leči u bolnici u Rijeci.

Policija je pokrenula istragu, a prema prvobitnim informacijama, u domu nisu pronađeni tragovi nasilja. Međutim, sve okolnosti ovog slučaja, uključujući i način kako je beba zadobila povrede, još se ispituju. Policija utvrđuje postoji li ili ne elemenata krivičnog dela i razjašnjava tačan način povređivanja deteta.

Lekar Hitne pomoći, koji je i dalje u šoku zbog cele situacije koja je šokirala Istru i celu Hrvatsku, opisao je trenutke užasa oko teško povređene četvoromesečne bebe. Dete je oko 12:55 sati dovedeno u Hitnu pomoć u Rovinju, smešteno u dečji krevetić, uz pratnju majke i oca.

 Čim je položeno na nosila, video sam da je mlohavo i u lošem opštem stanju. Prišao sam proceni. Disanje je bilo neadekvatno, palpirao sam puls oko 90. Majka je rekla da je dete do sada bilo zdravo, a da je jelo oko 10 sati ujutru – ispričao je šokirani lekar. On dodaje da su roditelji rekli da beba nije bolesna, niti je bilo ko oko nje.

 To je bio dan koji želim da zaboravim i ne želim da se nikome tako nešto desi – rekao je lekar. 

Tatjana Čemerikić, načelnica Hitne pomoći Istarske županije, rekla je da je doktorica koja je disala za bebu dvadesetak minuta, koliko je trajao put od Rovinja do Pule, u velikom šoku, prenosi 24sata.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare