STIŽE DOKUMENTARAC O ŽIVOTNOJ BORBI SELIN DION: Muzička diva će prikazati kroz šta prolazi zbog teške bolesti, a motiv je PLEMENIT

Dokumentarac o jednoj od najpoznatijih pevačica svih vremena, Selin Dion, dolazi na Amazon. Dokumentarni film pod nazivom „I Am: Celine Dion“, u režiji Irene Tejlor, biće dostupan za gledanje na Prime Videu, ali trenutno nije poznato kada.

U dokumentarnom filmu nalazi se materijal koji se snimao godinu i po dana. Osim karijere, prikazuje i Dioninu bitku sa sindromom ukočene osobe, retkim neurološkim poremećajem koji pogađa mozak i kičmenu moždinu, prenosi Variety. Bolest je gotovo zaustavila život i nastupanje Selin Dion.

Pevačica se nada da će dokumentarac „podići svest o ovom malo poznatom stanju“. Objasnila je zašto je u ovom trenutku života odlučila da ga snimi.

„Ovih poslednjih nekoliko godina bilo je izazov za mene, put od otkrivanja moje bolesti do učenja kako živeti s njom i upravljati njome, ali ne dozvoliti da me definiše“, rekla je u izjavi. Dodala je da je shvatila koliko joj nedostaju obožavatelji.

„Shvatila sam koliko mi je nedostajalo da vidim obožavatelje. Odlučila sam da želim da dokumentujem ovaj deo svog života kako bih pomogla drugima koji imaju tu dijagnozu“, prenosi Variety.

Emitovanje dokumentarnog filma komentarisala je i Dženifer Salke, voditeljka studija Amazon MGM. „Ovaj dokumentarac je sirov, intiman prikaz ključnog razdoblja u njenom životu i karijeri“, rekla je u izjavi Salke.

Podsetimo, Selin Dion je krajem 2022. godine otkrila da boluje od sindroma ukočene osobe. Vest je otkrila emotivnim videom objavljenim na svom zvaničnom Instagramu, a poslednjih meseci joj se stanje pogoršalo, pa više ne izlazi toliko u javnost. Zbog bolesti pevačica je otkazala evropski deo svoje turneje „Courage“.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ Variety)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare