UHAPŠEN ESKOBAR IZ TURSKE! Vođa opasne krimi grupe pao u Crnoj Gori zbog lažnih dokumenata

Pripadnici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) uhapsili su danas državljanina Turske Binalija Camgoza zbog sumnje da je navodio na overavanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

„Policijski službenici Sektora za borbu protiv kriminala (SBPK) su danas u 13 časova uhapsili međunarodno traženo lice, Binali Camgoz (41), državljanina Republike Turske zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo navođenje na ovjeravanje neistinitog sadržaj“, navodi se u saopštenju.

Kako su kazali iz MUP-a, osnovano se sumnja da je Camgoz tokom 2022. godine prilkom osnivanja pravnog lica Lion & d.o.o Budva, posredstvom jedne knjigovodstvene agencije iz Budve, kod Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, kao pravu upotrebiolažnu tursku ispravu sa njegovom fotografijom, sa imenom Mehmet Alibajhan čime je doveo u zabludu državne službenike Centralnog registra privrednih subjekata u Podgorici, koji su mu doneli rešenje o registraciji naznačenog privrednog društva.

„U kriminalnim radnjama osumnjičeni Binali Camgoz upisan je kao suosnivač sa vlasničkom udelom pod imenom Mehmet Alibajhan, dok je kao izvršni direktor i suosnivač upisan drugi turski državljanin“, dodaje se.

Iz MUP-a su naglasili da je reč o vođi visokorizične kriminalne grupe prepoznate u izvršenju najtežih krivičnih dela na teritoriji Turske i drugih zemalja.

„Za istim je raspisana međunarodna poternica od strane pravosudnih organa Republike Turske radi vođenja krivičnog postupka za krivično delo stvaranje kriminalne organizacije, nanošenje povreda, pretnje, kršenje zakona o vatrenom oružju, prouzrokovanju štete, razbojnička krađa, pokušaj ubistva, gde su opisana krivična dela propisana turskim krivičnim zakonikom“, piše u saopštenju.

„Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će u narednom periodu nastaviti pojačane proaktivne i preventivne aktivnosti sa ciljem uspostavljanja kriminalističke kontrole nad visokorizičnim kriminalnim grupama, koje svojim delovanjem i uspostavljanjem saradničkih veza sa kriminalnim grupama na internacionalnom nivou, pokušavaju da izazovu uznemiravanje javnosti i podrivaju ekonomski sistem Crne Gore. Službenici SBPK-a ostaju odlučni da osujete njihove namere koje mogu uticati na celokupno stanje bezbednosti u Crnoj Gori“, zaključuje se u saopštenju.

Camgoz je 6. jula 2022. godine uhapšen u Podgorici, a iz Uprave policije tada je saopšteno da je kod sebe imao falsifikovani pasoš u kom je upisano ime Mehmet Ali Bayhan. S njim je privedeno još pet turskih državljana, a turski mediji tada su objavili da su i oni na poternici njihovih vlasti. Camgoz je navodno vođa organizovane kriminalne grupe, a prema pisanju turskih medija, u krivični dosije upisani su mu razni zločini, ubistva, ranjavanje, otmica, pritvor, iznuda i mučenje počinjeni u Izmiru i okolini, nezakonita naplata čekova i obveznica…

U oktobru 2021. godine policija Turske krenula je u akciju hapšenja članova njegove kriminalne grupe, ali je Camgoz već tada bio na sigurnom, u Gruziji. Na spisku za hapšenje pripadnici Policijske uprave pokrajine Izmir, odnosno njihovog Odseka za borbu protiv organizovanog kriminala, tog dana imali su 57 članova Camgozove bande. Uhapsili su 35, a hapšenje su izbegli Camgoz i još 21 član tog klana.

U septembru 2022. godine, u Istražnom zatvoru u Spužu pretresena je ćelija u kojoj je boravio sa još pet pripadnika organizovane kriminalne grupe kavački klan. To je učinjeno samo nekoliko dana nakon što je policija Turske utvrdila da su članovi kriminalnog klana Camgoza, učestvovali u ubistvu apsolutnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Vijesti)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare