Poledica: Zvezda citira FIFA propise koji ne postoje

Reakcija sa Marakane posle informacije da je Barak Bahar tužio Crvenu zvezdu, u obliku izjave predsednika Svetozara Mijailovića, bila je povod da se oglasi Mirko Poledica i ukaže na detalj koji bi mogao da donese u kompletnom slučaju problem najtrofejnijem srpskom klubu.

Predsednik Sindikata profesionalnih fudbalera „Nezavisnost“ je na društvenoj mreži X napisao:

„Crvena zvezda je veliki klub i ne bi smela da izlazi u javnost i citira FIFA propise koji ne postoje. Ovo što je klub naveo je regulisano FSS propisima a ne FIFA propisima, koji će se primenjivati u ovom slučaju. FSS nije usaglasio svoje propise sa FIFA i odatle kreću problemi.“

Poledica je podvukao da se to odnosi na sledeće reči Svetozara Mijailovića:

„Propisi FIFA su jasni, klub koji je otpustio trenera je u obavezi da mu isplaćuje platu po ugovoru dok ne potpiše za drugi klub.“

Bahar je, prema navodima izraelskih medija, tužio Crvenu zvezdu pred FIFA kako bi naplatio kompletan ugovor i zaostale obaveze, a sa Marakane poručuju da mu ne duguju ni evro.

Izraelac je smenjen odmah posle poraza u večitom derbiju, a generalni direktor Zvezdan Terzić je uoči imenovanja Vladana Milojevića za šefa stručnog štaba naglasio da će Bahara plaćati dok ne pronađe drugi klub.

UDARNA VEST.rs (sportklub)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare