Penzioneri na meti sramne prevare: Muškarac im traži 9.000 dinara, pa nudi bogastvo

Grupa prevaranata koja na „bajkovitu priču“ vešto izlače novac na iz džepova penzionera pojavila se u Jablaničkom okrugu.

O tome se danima priča u Leskovcu, a sinoć se Jugmedii javila ćerka penzionerke, koja je sprečila svoju majku da upadne u zamku.

– Muški glas je mojoj majci od 75 godina ispričao ovakvu priču: „Neki bogatiji muškarac je umro od karcionama pre mesec dana. Porodicu i familiju nije imao i ostavio je testament da sve bogatstvo podeli siromašnim penzionerima. Ali, postojao je uslov po kome penzioner treba da upalti 9.000 dinara za neke takse, da bi dobio 200.000 na svoj račun. Od tog novca ona je bila u obavezi da njemu vrati 40.000 dinara“, objašnjava način prevare.

Taj muški glas se predstavio kao neko iz neke fondacije koju je, navodno, pre smrti osnovao nepoznati milioner.

– Majka me je zvala sva srećna. Pitala je imam li da joj pozajmim 9.000 dinara, jer je njena penzija 20.000 i s njom ne može da živi. Muškarac joj je ostavio broj telefona ženske osobe koju treba da pozove za žiro račun. Naravno da sam odmah shvatila da je reč o prevari, kakve dobijamo svi mi na svojim mejlovima i ignorišemo ih. Odmah sam rekla majci da je to laž, ali trebalo mi je dugo da je ubedim. Ona je mene ubeđivala da je njen komšija uplatio pre nedelju dana tih 9.000 i da sada samo trlja ruke i očekuje uplatu od 200.000 dinara – objašnjava ćerka.

Kako nije mogla majku da ubedi preko telefona, otišla je automobilom do nje. Na majčinom telefonu nije našla broj sa kog je zvao muškarac, bio je sakriven, ali je majka na parčetu papira zapisala broj žene na koju je uputio prevarant.

– Pozvala sam taj broj i javila se žena. On je majci rekao da se, navodno, žena preziva Đinđić. Međutim, žena s kojom sam razgovara se drukčije prezvala i rekla da nema veze s tim. Mislim da me je folirala jer je čula mlađi glas i bes u mom glasu – priča Leskovčanaka.

I novinar Jugmedie je sat kasnije zvao isti broj telefona, zvonio je dugo. Niko se nije javljao. Ipak, upornost se isplatila. Odmah je pitala: „Zašto me uznemiravate i ceo dan zovete?“. A novinar je zvao prvi put.

Prema pričama koje kolaju Leskovcem i okolnim selima, muški glas poziva isključivo penzionere sa niskim penzijama.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare