Doneta presuda u predmetu „Lucifer“ – osuđeni zbog droge, ali ne i zbog udruživanja

Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu donelo je presudu u predmetu „Lucifer“, protiv osumnjičenih da su prodavali drogu po beogradskim splavovima i noćnim klubovima, kao i na ulicama Beograda.

Osuđeni su Marinković Lazar, Ogurlić Veljko, Filipović Nikola, Nikolovski Vasilije, Bulajić Uroš, Marmut Borislav, Milanović Stefan i Vokić Marko zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Okrivljeni Trajković Marko, Simić Stefan, Prlja Marko, Krstić Aleksandar, Gemaljević Luka, Košutić Aleksa, Vučković Predrag, Ostojić Luka, Mumović Luka i Vasić Aleksa osuđeni su zbog neovlašćene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga u saizvršilaštvu.

Mumović Luka osuđen je i zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija, objavio je sud.

Lazar Marinković, zvani „Lucifer“, osuđen je na sedam godina zatvora, Marko Trajković ne tri godine i šest meseci, Veljko Ogurlić i Nikola Filipović na pet godina, Stefan Simić na tri godine i tri meseca, Vasilije Nikolovski na pet godina i osam meseci, Uroš Bulajić na pet godina, Marko Prlja, Luka Gemaljević i Aleksa Košutić na tri, Borislav Marmut na pet godina, Predrag Vučković na četiri i po godine, Luka Ostojić na tri i po.

Luka Muminović osuđen je na četiri godine i novčanu kaznu od 100.000 dinara. Aleksa Vasić osuđen je na tri godine, a Stefan Milanović i Marko Vokić na pet godina.

Luki Gemaljeviću izrečena je i mera obaveznog lečenja narkomana, koja će se izvršiti u Zavodu za izvršenje kazne ili u odgovarajućoj zdravstvenoj ili drugoj specijalizovanoj ustanovi i ima trajati dok postoji potreba za lečenjem, ali ne duže od tri godine, pri čemu se vreme provedeno u ustanovi za lečenje uračunava u kaznu zatvora.

Istovremeno, Lazar Marinković oslobođen je optužbe da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela iz člana 346 stav 5 u vezi stava 2 Krivičnog zakonika.

Trajković Marko, Ogurlić Veljko, Filipović Nikola, Simić Stefan, Nikolovski Vasilije, Bulajić Uroš, Prlja Marko, Krstić Aleksandar, Gemaljević Luka, Košutić Aleksa, Marmut Borislav, Ostojić Luka, Vučković Predrag, Mumović Luka, Vasić Aleksa, Milanović Stefan i Vokić Marko oslobođeni su optužbi da su izvršili isto krivično delo u vezi stava 4 Krivičnog zakonika.

Protiv presude je dozvoljena žalba Apelacionom sudu u Beogradu.

UDARNA VEST.rs (n1info)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare