Kosta K. u sudnici! Dečak ubica svedoči u procesu protiv majke i oca?


U Višem sudu u Beogradu danas je održano suđenje roditeljima dečaka ubice, Vladimiru i Miljani K., a kako je Informer prvi objavio, oni su se pred sudskim većem izjavili da nisu krivi.

Prema nezvaničnim saznanjima Informera nakon što je sudsko veće pročitalo optužnicu, roditelji Koste K. su negirali sve navode iz tih spisa. 

Tokom ročišta pročitana je optužnica i izneta su uvodna izlaganja, a sutra bi optuženi trebalo da iznesu detaljnije odbrane.

Inače Kosta K. je već dao izjavu u vezi ovog slučaja, a danas se pre suđenja njegovim roditeljima spekulisalo kada će i da li će biti svedok u ovom postupku.

– Advokati odbrane gotovo izvesno ga neće pozivati za svedoka jer su svesni da bi mogao nesvesno da kaže nešto što bi otežalo položaj Miljane i Vladimira. Sa druge strane tužilaštvo će ga u jednom trenutku, najverovatnije, pozvati kao svedoka. Treba pomenuti i da taj zahtev sud treba da odobri – navodi dobro obavešten izvor Informera.

Podsetimo, suđenje roditeljima Koste K, dečaka koji je počinio masakr u „Ribnikaru“, počelo je danas u Višem sudu u Beogradu.

Prema saznanjima Informera u Višem sudu su na snazi posebne mere obezbeđenja. U zgradu suda su stigli i pripadnici Policijske brigade kao ispomoć sudskoj straži, a sve zbog današnjeg suđenja.

Kako je Informer već pisao, advokati optuženih bili su za to da suđenje bude otvoreno za javnost, ali je sudsko veće donelo odluku da se ono zatvori za javnost do kraja ovog procesa.

Podsetimo, pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu, što očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezbedno, kako je to predviđeno zakonom. 

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare