JUTRO KOJE JE SRBIJA ČEKALA! Zna se kada KECMANOVIĆI STIŽU U PALATU PRAVDE: Poznato vreme početka suđenja!

Tužilaštvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2,5 godine zatvora.

Početak suđenja roditeljima Koste Kecmanovića (14) koji je 3. maja prošle godine izvršio stravičan masakr i ubio devetoro dece i čuvara škole, Viši sud u Beogradu zakazao je za ponedeljak 29. januara od 11 časova.

Tog dana, nekoliko minuta pre samog početka ročišta, očekuje se dolazak roditelja zločinca Miljane Vladimira Kecmanovića kojima će se suditi, dok će Kosta biti svedok u ovom postupku.

Prema rasporedu suđenja ono će se nastaviti i sutradan u utorak, a suđenje za masakr će početi čitanjem optužnice i izjašnjenjem okrivljenih.

Optužnica koju je Više javno tužilaštvo podiglo 10. oktobra 2023, tereti oca i majku maloletnog dečaka, kao i vlasnika i instruktora streljačkog kluba Partizan u koji je prema navodima optužnice Vladimir Kecmanović odvodio svog sina da vežba pucanje na pokretnim metama.

Optužnica je postala pravosnažna 27. decembra 2023, kada ju je potvrdio Apelacioni sud u Beogradu.

Otac dečaka Vladimir Kecmanović je optužen za teško delo protiv opšte sigurnsti pošto je godinu dana pre masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ obučavao svog sina da rukuje vatrenim i vazdušnim oružjem.

Majka dečaka Miljana Kecmanović optužena je za nedozvoljenu proizvodnju, nošenje, držanje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Tužilaštvo za oca traži maksimalnu kaznu od 12 godina zatvora, dok za majku traži 2,5 godine zatvora.

Predsednik streljačkog kluba „Partizan praktikal šuting“ Ratko Ivanovic i Nemanja Marinkovic instruktor u tom klubu optuženi su zbog davanja lažnog iskaza, za njih tužilaštvo traži tri godine zatvora.

U slučaju „Ribnikar“ u toku su i dva parnična postupka u kojima oštećene porodice tuže porodicu Kecmanović (maloletnog dečaka i njegove roditelje), školu „Vladislav Ribnikar“, kao i državu. Porodice traže naknadu nematerijalne štete na ime pretrpljene duševne boli zbog smrti bliske osobe.

Ta dva parnična postupka su jedini u kojima je tužen maloletni K.K, s obzirom na to da nije obuhvaćen krivičnim postupkom u ovom slučaju, jer je po zakonu krivično neodgovoran pošto je imao 13 godina u trenutku kada je počinio masakr.

UDARNA VEST.rs (republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare