UŽIVO SUĐENJE BELIVUKOVOJ KRIMI GRUPI: Ispred zgrade u Ustaničkoj naoružana žandarmerija, Belivuk i Miljković uvedeni u sudnicu

Suđenje Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i ostalim optuženima za pripadnost kriminalnoj grupi koja je optužena za sedam ubistava, trgovinu drogu i oružjem, otmice i jedno silovanje u prostorijama na stadionu FK Partizan, nastavlja se u Specijalnom sudu u Ustaničkoj.

Optuženi su uvedeni u sudnicu, a ispred zgrade u Ustaničkoj ulici dežuraju naoružani pripadnici Žandarmerije.

Sudoku veće ušlo je u sudnicu i počelo sa prozivkom prisutnih, prvi su se iz boksa u kom u odvojenom delu sudnice sede optuženi javili Veljko Belivuk, zatim Marko Miljković a potom i ostali optuženi. U sudnici su prisutni i njihovi advokati po službenoj dužnosti koje je ranije sud postavio, kao i njihov izabrani branilac Dejan Lazarević.

Branilac bivšeg rukometaša Vojislava Đorđevića o dokazima

Odmah se za reč javio advoka Nenad Aleksić, branilac bivšeg rukometaša Vojislava Đorđevića, za kog su na prethodnim suđenjima izvedeni dokazi o pretresanju stana prilikom hapšenja.

– Njemu je, kao pripadniku kriminalne grupe nađen tokom pretresa samo jedan mobilni telefon i u veštačenju tog telefona nema ni jednog poziva tog naznačenog člana grupe sa drugim članovima grupe, nema čak ni njegovog broja telefona. Izvedeni su i zapisnici o saslušanju pred SBPOK-om, njegov iskaz koji je dao pod prinudom – rekao je advokat, komentarišući ranije izvedene dokaze i zatražio da se iskazi bivšeg rukometaša izuzmu iz predmeta.

Advokta je zatražio i da Đorđeviću bude vraćen mobilni telefon. Tužilac Saša Ivanić usprotivio se ovim predlozima.

UDARNA VEST.rs(kurir)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare