UHAPŠEN ŠPIJUN U NOVOM PAZARU! Priveden srpski državljanin koji radi za obaveštajnu službu Albanije!

Prikupljene informacije od strane A. D. su potom prosleđivane D. R., koji ih je dalje distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova.

U okviru šire istrage koju sprovode Bezbednosno-informativna agencija (BIA) i Više javno tužilaštvo (VJT) Jagodina u vezi sa slučajem D. R., osumnjičenog za špijuniranje u korist obaveštajne službe Albanije ŠIŠ i tzv. obaveštajne agencije Kosova, u Novom Pazaru je priveden A. D., državljanin Srbije.

A. D. se sumnjiči da je bio član obaveštajne mreže organizovane od strane D. R. na teritoriji Srbije. Prema navodima MUP-a, A. D. je, po nalogu D. R., prikupljao relevantne podatke i informacije za potrebe obaveštajne službe Albanije. Prikupljene informacije su potom prosleđivane D. R., koji ih je distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova, uz naknadu koja je predstavljala finansijski podsticaj za njihov rad.

 A. D. se sumnjiči da je član obaveštajne mreže koju je organizovao D. R. na teritoriji Srbije, te da je, po njegovim nalogama, prikupljao relevantne podatke i informacije za potrebe obaveštajne službe Albanije – navode u MUP-u, prenosi RINA.

Prikupljene informacije od strane A. D. su potom prosleđivane D. R., koji ih je dalje distribuirao obaveštajnim službama Albanije i tzv. Kosova, uz naknadu koja je bila finansijski podsticaj za njihov rad

Istraga se nastavlja kako bi se rasvetlili svi detalji vezani za organizaciju ove špijunske mreže i identifikovali svi učesnici. MUP Srbije je angažovan na otkrivanju dodatnih informacija i prikupljanju dokaza koji će pomoći u rasvetljavanju šire slike ovog špijunskog slučaja.

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare