TRESE SE SRPSKI FUDBAL! DOKAZANO – NAMEŠTENA UTAKMICA! Uplaćen milionski iznos na „4+ golova“, kažnjena OVA ČETIRI FUDBALERA!

Veliki skandal potresa srpski fudbal! Fudbalski savez Beograda izrekao je žestoke kazne zbog sumnje u nameštanje rezultata prijateljske utakmice između Jedinstva iz Uba Prve Iskre iz Bariča.

Susret je završen rezultatom 4:0 za Jedinstvo, a kako je utvrđeno tokom hitne istrage u režiji Dragana Krstića, koja se završila sredinom januara, bivšeg sudije i oficira za integritet FS Beograda, četvorica fudbalera Prve Iskre uplatili su na kladionici ukupno 10.105 evra (više od 1.180.000 dinara) na igru četiri i više golova.

Zbog toga je Prvoj Iskri, koja se takmiči u Srpskoj ligi Beograd, oduzeto 12 bodova, a kažnjena su i četvorica fudbalera – Vladimir Simić, Lazar Adamović, Zoran Topalović i golman Andrija Knežević svi sa po devet meseci zabrane igranja. 

Saopštenje sa sajta FS Beogradaprenosimo u celosti:

– Disciplinski sudija Srpske lige Beograd, Aleksandar Prekodravac, postupajući po prijavi oficira za integritet FS Beograda, Dragana Krstića, kojoj je prethodila informacija iz UEFA organa, doneo je odluke u vezi prijateljske utakmice Jedinstvo – Prva Iskra, odigrane dana 04.09.2023. godine na Ubu.

Kažnjava se fudbalski klub Prva Iskra iz Bariča, seniorski tim, kazonom oduzimanja 12 (dvanaest) bodova (bodova osvojenih do izricanja ove kazne u takmičarskoj sezoni 2023/2024 Srpske lige Beograd) i novčanom kaznom u iznosu od 1.200.000,00 dinara.

Odluku u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Kažnjava se Vladimir Simić, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Lazar Adamović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Zoran Topalović, igrač FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Kažnjava se Andrija Knežević, igrač – vratar FK Prva iskra iz Bariča, kaznom zabrane nastupanja na prvenstvenim i kup utakmicama u trajanju od 9 (devet) meseci.

Odluke u celosti, kao i obrazloženje iste možete videti ovde.

Disciplinski sudija smatra da svrha kazne predstavlja jasno upozorenje ostalim klubovima u Srpskoj ligi Beograd da ne pokušavaju ubuduće da čine iste ili slične disciplinske prekršaje jer je za iste predviđenja nulta tolerancija. Istovremeno, izrečena kazna treba da pomogne pravilnom radu i sportskom pristupu ostalih fudbalskih klubova, igrača i fudbalskih radnika, kako u Srpskoj ligi Beograd tako i u ostalim ligama koje organizuje Fudbalski savez Beograda.

UDARNA VEST.rs (Kurir sport / FSB / Ž.S.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare