„U KOALICIJU NI SA KIM“ Stigao odgovor „Mi – Glas iz naroda“ o formiranju vlasti u Beogradu: Nemamo koalicione partnere sa kojima treba da se dogovaramo o bilo čemu

Ne podržavamo koaliciju ni sa koalicijom SNS-SPS ni sa potencijalnom koalicijom „Srbija protiv nasilja“ i NADA, saopštilo je udruženje „Mi – Glas iz naroda“, koje je na decembarske izbore izašlo sa listama čiji su nosioci za republiku bili Branimir Nestorović, a za Beograd Aleksandar Jerković. Obe ove liste prešle cenzus i osvojile mandate.

Ovo je odgovor „Mi – Glas iz naroda“ objavljen na sajtu organizacije, na javni poziv potpredsednika SNS i kandidata za gradonačelnika Beograda Aleksandra Šapića na razgovore o potencijalnoj saradnji i planovima za razvoj Beograda u naredne četiri godine.

odgovornost u vlasti, bez pravljenja kompromisa sa dosadašnjim načinom vladanja svih “post-petooktobarskih vlasti”, a to sa naših 6 mandata nije ni realno niti bi bilo fer za očekivati”.

– Ako ne bude formirana nova gradska većina mimo nas, i budu raspisani novi izbori, sada već kao parlamentarna lista imaćemo bolju priliku da predstavimo naš plan i program za upravljanje Beogradom, što će dati glasačima jasniji izbor od onog koji su imali na prethodnim izborima – navodi ovaj pokret, čiji je nosilac liste bio Branimir Nestorović

Poziv Jerkovića na razgovore

Poziv na razgovore uputio je i Aleksandra Jerkovića, novoizabrani odbornik i nosilac liste “Mi – Glas iz naroda, Aleksandar Jerković“ na beogradskim izborima.

On je ovo udruženje, u svojstvu predsednika pokreta “Nema nazad iza je Srbija”, pozvao na sastanak na kome bi kao koalicioni partneri “razmenili stavove, ne samo po pitanju odluka koje se tiču beogradskih izbora, već i o aktuelnim dešavanjima na Kosmetu, kao i o nastavku buduće saradnje”.

– „Mi – Glas iz naroda“ nije bio ni sa kim u koaliciji ni za republičke ni za gradske izbore, nismo na to ni imali pravo kao udruženje građana. Stoga mi i nemamo koalicione partnere s kojima treba da se dogovaramo o bilo čemu. Svi naši kandidati i za Narodnu skupštinu Srbije i za Skupštinu grada Beograda bili su isključivo kandidati liste „Mi – Glas iz naroda” – piše u saopštenju.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare