„Jasno je ko ovde ima najveću moć!“ Đoković bez dlake na jeziku posle plasmana u polufinale: Znam ko sam i šta sam!

Novak Đoković nastavio je nestvarni niz pobeda u Melburnu i ponovo će igrati polufinale Australijan opena. Konferenciju srpskog tenisera posle pobede nad Tejlorom Fricom pratite uživo uz Sportal.

Srpski teniser je u utorak, u dnevnom terminu, nadigrao motivisanog Amerikanca sa 7:6 (3), 4:6, 6:2, 6:3.

Igraće Đoković 11. put u polufinalu grend slema u Melburnu – a u prethodnih deset je ostvario toliko pobeda.

Borio se Novak sa raspoloženim Fricom – koji je na neverovatan način spasao prvih 15 brejk lopti sa kojima se suočio. Problem mu je pravila i vrućina, pokušavao je da se rashladi prvi reket sveta, uzimao je i so, ali je meč završio vidno iscrpljen.

Šta je imao da kaže novinarima posle ovog trijumfa, mogli ste da pratite uz Sportal:

Bilo je veoma toplo od starta. Igrali smo neizvesno prvi set, terao me je da trčim, bio sam u defanzivi često. Čestitam mu. Imao je dobar plan. Mučio sam se u prvom i drugom setu. Ali onda sam počeo dobro da se osećam, krenuo me je i servis. To je bio ključ. Odservirao sam više asova od njega, što je iznenađenje, ali mi je to olakšalo život. U trećem i četvrtom setu moja igra je bila veoma dobra.


U polufinalu Đoković igra protiv Janika Sinera ili Andreja Rubljova. A tom prilikom se osvrnuo i na raspored mečeva.

Imam dovoljno vremena za oporavak i pripremu za polufinale, imaju je i moji rivali (Siner ili Rubljov) iako igraju kasnije.Raspored je takav kakav je. Ne bih da komentarišem to, to je do takmičenja i do Grend slema. To nije nešto što je sjajno za nas, niti je zabavno. Ali dobra stvar je što imamo dva dana do polufinala. To je dosta vremena. Razumem celokupnu situaciju, potrebe nosioca TV prava, finansijski momenat… Znam da svi organizatori rade najbolje što mogu za igrače, ali svesni smo da televizije imaju najveću moć ovde. Time se omogućava milionima ljudi širom sveta da prati naše mečeve.

Duel sa Fricom od starta je bio problematičan zbog velike vrućine.

Obojica smo bili pod uticajem vrućine, borili smo se. Dole na terenu je još vrelije nego na tribinama. A uz to i trčiš sve vreme. Moraš da se trudiš da kontrolišeš puls, da dišeš kako treba, da bi izdržao taj intenzitet. Koristiš vreme između gemova da dođeš sebi koliko možeš i nastaviš dalje.

Novak nije briljirao, ali se na kraju piše pobeda.

Ovaj meč nije od onih u kojima uživaš. Srećan sam zbog pobede, ali nisam uživao. Mučio sam se u mnogim segmentima, ali to moraš da prihvatiš. Gledaš kako da izvučeš maksimum iz svega. Svestan sam da dobrih rezultata na Rod Lejver areni. Ne želim da to prestane. Imam veliku želju da dam maksimum na tom terenu, volim da igram ovde.

Upisao je Srbin 33. uzastopnu pobedu u Melburnu, čime je dostigao rekord Monike Seleš.

Nisam znao da delim ovaj rekord sa Monikom Seleš. Dok sam odrastao pratio sam je svakodnevno. Uvek sam misli o tome što ona radi. Po uzoru na nju sam se i ja razvijao. Bila mi je idol u detinjstvu. Kada sam je upoznao, bio sam veoma nervozan. Znam koliko veliku karijeru je imala, posebno u Australiji je bila dobra. Za nju imam samo lepe reči. 

Na to se nadovezao i komentar o dugoj seriji nepobedivosti koju Novak ima u Melburnu: 

Svestan sam u kakvoj sam seriji i koliko sam u karijeri pobeđivao ovde, tako da želim da se borim ovde najviše što mogu – spreman sam za to, pobede mi daju samopouzdanje, ali rastu i očekivanja. Jako sam samouveren na Rod Lejver areni, to sam i zaslužio uzevši u obzir izvanredan skor koji imam tu, nisam izgubio od 2018. Sve to doprinosi nivou samopouzdanja, i želji da se niz nastavi.

Dva koraka dele Đokovića do 11. pehara na Ozi openu.

Nije tajna da se ovde ide na titulu. Ostalo je još dva meča. Znam ko sam šta sam i šta sam u svojoj karijeri postigao. Znam da mogu da pobedim svakoga. Nadamo se najboljem.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare