Đokoviću se isplatilo četvrtfinale: Evo šta je Srbin već zaradio na Australijan openu

Najboljem srpskom teniseru je bilo dovoljno sat i 44 minuta da savlada Francuza Adrijana Manarina sa 3:0 – 6:0, 6:0, 6:3 i da se plasira u četvrtfinale Australijan opena, na kom brani titulu. Ovaj rezultat Srbinu je doneo i zagarantovanu zaradu,

Đoković je na vim poljima nadigrao 19. igrača na planeti.

Očekivalo se da Francuz pruži nešto jači otpor, ali Novak to nije dozvolio. Odigrao je najbolji meč na ovogodišnjem izdanju svog omiljenog turnira i odbranio je 400 od 2.000 ATP bodova, koliko brani kao osvajač.

Osim toga, zaradio je 253.688 dolara.

Posle meča je istakao da je zadovoljan kako je igrao od prvog do poslednjeg poena.

Moram da kažem jeste ovo bila moja najbolja partija do sada, u prva dva seta je bilo odlično. Zaista sam želeo da izgubim gem u trećem setu, jer je tenzija bila tolika, morao sam da se oslobodim toga. Igrao sam odlično od prvog do poslednjeg poena, nije nikad lako protiv Manarina – koji ima velikih kvaliteta, morao sam da izdržim u dugim razmenama da ga nateram da trči, dobro sam servirao i sve u svemu moje sjajno izdanje. Uvek želite da budete pravi i završite posao što pre. Nije to uvek moguće, jer kako turnir napreduje teži su protivnici, morate da igrate bolje. Nisam znao šta da očekujem, ali sve ide u pravom smeru i teniski. Zadovoljan sam onim gde sam.

Novak Đoković


Statistika jasno pokazuje da su mu razlozi za zadovoljstvo više nego opravdani.

– 31 viner i 15 neiznuđenih grešaka 

– 76% uspešnosti na mreži (13/17)

– 70% uspešnosti prvog servisa, pokazao je sigurnost i efikasnost u početnim udarcima

– 75% uspešnosti u poenima na svoj servis

– 55% uspešnosti u osvajanju poena na protivničkom servisu, što znači da je sve vreme kontrolisao ritam igre 

– Ukupna uspešnost poena iznosila je 66%, što svedoči o konstantnom pritisku koji je vršio na protivnika

U četvrtfinalu Đoković igra protiv Tejlora Frica, koji je bio bolji od Stefanosa Cicipasa sa 3:1 – 7:6, 5:7, 6:3, 6:3, koji je njegova „stalna mušterija“, pošto iz osam zajedničkih mečeva Amerikanac ne zna za pobedu.

UDARNA VEST.rs (Sportal)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare