„PRETIO MI JE PIŠTOLJEM I TRAŽIO NOVAC, ALI SAM SE ZAKLJUČALA“: Ispovest radnice iz Smedereva koja je bila na meti napadača

Smederevska policija lišila je slobode četrdesetogodišnjeg S.E koji je u subotu uveče naoružan ušao u glavnu gradsku apoteku i, preteći radnicama pištoljem, oteo novac iz kase.

Policija ga je uhapsila dok je pokušavao da pobegne a, nezvanično, reč je o višestruko osuđivanom licu za krivična dela u vezi sa narkoticima.

Napadač je najpre pokušao da opljačka trafiku u Karađoređevoj ulici u centru grada, ali nije uspeo.

– Pretio mi je pištoljem, tražio novac, ali uspela sam da se zaključam i pozovem policiju, kaže radnica u trafici.

Dok je policija bila na putu ka trafici, dobila je poziv iz državne apoteke „1.maj“ koja se nalazi skoro na drugom kraju grada. Isti čovek ušao je u apoteku, preskočio preko pulta, i naterao sve radnice da legnu na pod. Iz kase je uzeo sav novac i dao se u beg. Policija je uspela da ga sustigne i uhapsi u prolazu između dve zgrade, a gotovo filmska akcija hapšenja ispraćena je aplauzom građana.

Uznemirene radnice su rekle da je više puta pucao u vazduh. Za to nema potvrde iz policije. Na lice mesta izašao je zamenik Višeg javnog tužioca koji je sa pripadnicima policije obavio uviđaj.

Uhapšeni razbojnik S.E (40) poznat je policiji i osuđivan, a nedavno je izašao sa izdržavanja zatvorske kazne zbog krivičnih dela u vezi sa drogom.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Novosti online/Preneo: Đ. M.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare