Zvanično: Leonard Ovusu u Partizanu tri godine! 

Fudbaler iz Gane uspešno prošao lekarske preglede i parafirao saradnju sa crno-belima

Defanzivni vezista Leonard Ovusu (26), od danas je i zvanično novi fudbaler Partizana. Fudbaler iz Gane je tokom prepodneva uspešno prošao lekarske preglede, a potom je na stadionu u Humskoj parafirao trogodišnji ugovor sa crno-belima.

Ovusu će pojačati konkurenciju u veznom redu ekipe Igora Duljalja, a novim saigračima će se na Kipru priključiti početkom naredne sedmice kada reši i poslednje birokratske obaveze u Srbiji.

Ovusu je u Humsku stigao bez obeštećenja, pošto mu je istekao ugovor sa norveškim Odom, čije je boje branio u protekloj sezoni. Fudbaler je imao još nekoliko ponuda, pre svega iz Skandinavije, jer je igrajući za pomenuti klub ostavio odličan utisak, u toj meri da su ga navijači proglasili najboljim igračem za proteklu godinu.

Crno-beli su se uključili u trku, brzo reagovali i dobili saglasnost i obećanje igrača da će potpisati za Partizan, iako se u tom momentu nalazio u Gani na odmoru. Protekle sedmice je dogovor obelodanjen, a danas je Ovusu i zvanično igrač Partizana.

Leonard Ovusu je rođen u Gani, tačnije u Akri, gde je i počeo sa fudbalom, u ekipi Drims, odakle je prešao u redove izraelskog Ašdoda. Obreo se potom u kanadskom Vankuveru, koji je za njega, posle prvobitme pozajmice, isplatio 1.000.000 evra obeštećenja Izraelcima.

Klasična „šestica“

Tri godine je branio boje pomenutog kluba u MLS, da bi u martu 2023. potpisao za Od i za nekoliko meseci postao miljenik navijača i najbolji igrač pomenute ekipe.

Što se igračkih karakteristika tiče, rekosmo već da se radi o klasičnoj „šestici“, sa velikim radijusom kretanja i sjajnim fizičkim karakteristikama. Ovusu je fudbaler koji je, pre svega, osigurač ispred odbrame, igra jednostavno i brzo, izrazito je snažan u duelu, siguran u pasu…

Crno-belima bi trebalo da pruži sigurnost, brzinu i veliku dozu agresivnosti u manevru.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare