Protest ispred Ministarstva zdravlja zbog akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici i smrti bebe

Skup je motivisan najnovijim slučajem akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici

Nekoliko desetina građanki odazvalo se pozivu organizacije Ženska solidarnost na skup protiv akušerskog nasilja ispred Ministarstva zdravlja.

Skup je motivisan najnovijim slučajem akušerskog nasilja u Sremskoj Mitrovici, kada je porodilja iz Šida izgubila bebu.

Na skupu se vide transparenti na kojima piše „Doživotna za kasapina“, „Porodilište, a ne mučilište“, „Žena je rodila sve, žena će roditi i revoluciju“.

Građanima su se pridružili i poslanici opozicije Radomir Lazović, Slavica Radovanović, kao i nekoliko roditelja sa bebama u kolicima.

U porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici pokrenut je inspekcijski nadzor nakon što su se porodilja Marica Mihajlović i njena porodica prethodnih dana oglasili optužujući lekara za akušersko nasilje i smrt novorođenčeta. Ona je za Telegraf rekla da je dala izjavu u policiji i navela da je lekar koji ju je porađaj vređao, udarao i pretio.

Više javno tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici potvrdilo je da se obavljaju potrebne provere kako bi se utvrdile činjenice i okolnosti u vezi sa porođajem u porodilištu Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici posle koga je došlo do smrti deteta.

Doktor je uhapšen, poslednja je vest koju je potvrdio i MUP.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare