PREMINUO OTAC NAŠEG GLUMCA Život reditelja i pisca Bulajića obeležila velika TRAGEDIJA , majku mu ubile USTAŠE, on bio u LOGORU

Reditelj i pisac Jovan Bulajić je preminuo u 91. godini života, prenosi Politika.

Vest o smrti objavljena je tek danas, a srce velikog umetnika prestalo je da kuca krajem novembra. Iza sebe je ostavio sina poznatog glumca Ljubomira Bulajića. Sahrana je obavljena u krugu porodice.

Za sobom je ostavio značajna književna ostvarena nezaobilazna po umetničkoj vrednosti u srpskoj kniževnosti. Poslednje pre nekoliko godina „Trutovenija i druge priče“.

Svojevremeno, kao direktor i reditelj Užičkog pozorišta, doneo je gledalištu jedinstvenu predstavu „Lomača“, sagrađenu na tekstovima znamenitih pisaca i pesnika koji su posebno pozvani na saradnju da se mnogoglasjem dočara vekovna tragična sudbina srpskog naroda. Pomenuta predstava postavljena je i na Kraljevačkom stratištu streljanim na dan 14. oktobra kada se ova tragedija dogodila. Radio je u i Narodnom pozorištu u Beogradu.

Rođen je u Beogradu, srednju školu pohađao je u Ljubljani, diplomirao na Visokoj filmskoj školi u Zagrebu. Živeo je i radio u Pančevu, Zrenjaninu, Užicu, Kosovskoj Mitrovici, Mostaru, Beogradu.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/ Priredio LJ. R.)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare