Novak emotivan nakon jubileja: Nije bilo lako, zahvalan sam što me ljudi u Srbiji podržavaju!

Najbolji meč u 2024. godini za mene, poručio Đoković nakon pobede nad Ečeverijem.

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je danas savladao Argentinca Tomasa Ečeverija 6:3, 6:3, 7:6 (7:2). Meč je trajao dva i po sata, a nakon meča srpski teniser bio je izuzetno zadovoljan svojim izdanjem. 

– Veliki meč, najbolji od početka turnira za mene i u 2024. godini. Zadovoljan sam kako sam igrao u prva dva seta, u trećem je podigao nivo tenisa, bili smo izjednačeni. U taj-brejku sam imao nekoliko čistih udaraca, dobro sam servirao – rekao je Novak Đoković. 

Ponovo je srpski teniser imao nekoliko zanimljivih razgovora sa svojim timom tokom meča sa Tomasom Ečeverijem. Nije želeo Đoković da priča o detaljima, ali je uz osmeh rekao da se radi o „dobrim mislima“. 

– To su stvari o kojima mi pričamo, ako je pitanje medicinski ili tako nešto… Tokom čitave sezone prolazimo kroz razne faze, pritisak je veliki i uvek se bavim sobom. Tu su treneri da mi pomognu, dobro je što sada možemo da porazgovaramo sa njima. Uvek razmenimo dobre misli i zabavno je, makar dok pobeđujemo – dodao je srpski teniser.

 

Najbolji svih vremena danas je odigrao svoj 100. meč na Australijan openu. 

– Pokušaću da budem najkraći mogući, blagosloven sam da mi život ide na ovaj način, devedesete u Srbiji nisu bile lake, za mene i porodicu, morali su da se odreknu mnogo toga da bih mogao da se ostvarim u spotu koji je mnogo skup u mojoj zemlji, da mi se omoguće uslovi da treniram, u juniorskim danima je bilo teško naći novac, na kraju dana se sve reflektuje tokom sezone, to se reflektuje i na porodicu i na ljude u Srbiji, koji su navijali i navijaju i danas za mene –podvukao je Đoković.  

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare