Kung Fu smrskao glavu starici papučicom od gitare! Sin žrtve tokom zločina spavao u drugoj sobi!

Igor Useinović (40), zvani Kung Fu, iz sela Rečica kod Žitorađe, brutalno je iz koristoljublja ubio Ružicu Talević (83) u njenom stanu u ulici Dimitrija Tucovića u Nišu. Ovaj stravični zločin, zbog kojeg je osuđen na 30 godina zatvora, desio se 13. decembra 2015.

Tokom istrage i na sudu dokazano je da je Useinović najpre vrebao staricu u parku, kada je primila penziju i kupovala slatkiše deci. Potom je pratio i u njenoj zgradi se raspitivao od komšija koji joj je broj stana, navodno tražeći rođaka, da bi joj uveče na prevaru zazvonio na vrata.

Napao ju je odmah, čim mu je otvorila, ugurao je u trpezariju i tu je davio čaršavom i smrskao joj glavu pedalom od bas gitare. Naneo joj je stravične povrede u vidu višestrukog preloma lobanje i kostiju licu.

Potom joj je ukrao narukvicu, vrednu 1.000 evra, prsten i ispraznio novčanik. Staričino telo otkrio je njen sin, koji je tokom ubistva spavao u drugoj sobi i nije ništa čuo!

U nameri da obezbedi sebi alibi, Useinović je otišao u policiju da se javi, na što je po ranijoj odluci suda bio obavezan da čini svakog 1. i 15. u mesecu i svakog ponedeljka zbog ranije počinjenih krivičnih dela.

Nakon toga je pokušao da pobegne kod sestre u Požarevac, ali je policija prozrela njegovu nameru i u Aleksincu zaustavila autobus u kom se nalazio.

Sudija niškog Višeg suda Aleksandar Teodosić je naveo prilikom izricanja presude, pre tačno sedam godina, da su Useinovića prepoznali svedoci kod kojih se raspitivao neposredno pre zločina, da je ispod noktiju ubijene žene pronađen njegov DNK, kao i otisak prstana cipelarniku u stanu.

Zapretio sudiji božjom kaznom!

Useinović je burno reagovao na objavljivanje presude.

– Ceo život ćeš da mi uzmeš, hoćeš da kažeš da ti nikad nisi pogrešio? Mnogo si mi dao kaznu, čoveče. Trebao sam da te menjam, da mi ne budeš sudija. Nosićeš me na duši i ti i ova gospođa, što se dogovarala sa advokatom oštećenog – kazao je ubica, pokazujući ka tužiteljki.

Čak je otišao toliko daleko da je službenicima pravosuđa zapretio „božjom kaznom“.

– Veštaka sam prokleo i on je umro. Sudija, budi siguran da ću da ti oborim presudu – vikao je Useinović koji je na robiji već proveo 12 godina zbog više od 60 krađa, što je uzeto u obzir prilikom izricanja stroge kazne.

UDARNA VEST.rs (Informer)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare