Vučić: Večeras nastavak važnih razgovora

Vučić je najavio ranije da će danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu pratiti obraćanja argentinskog predsednika, španskog premijera i francuskog predsednika

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izrazio je danas, u razgovoru sa novoizabranim predsednikom Argentine Havijerom Milejom u Davosu uverenje u nastavak dobre saradnje Srbije sa tom južnoameričkom državom.

„Imao sam čast da upoznam Havijera Mileja i verujem da ćemo sa Argentinom nastaviti dobru saradnju i u budućnosti“, napisao je Vučić na svom Instagram profilu „buducnostsrbijeav“.

Vučić je najavio ranije da će danas na Svetskom ekonomskom forumu u Davosu pratiti obraćanja argentinskog predsednika, španskog premijera i francuskog predsednika, kao i da će sa njima imati i određene razgovore.

„Verovatno ću sa njima da imam i određene razgovore, dakle ne duge, ali svakako da razmenimo mišljenje po ključnim pitanjima. Posle toga imamo najvažniji sastanak ili panel po pitanju Zapadnog Balkana. Ne znam da li ću izdržati na poslednjoj, važnoj večeri da ostanem“, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

Naglasio je da puno energije troši na sastancima jer mora da bude veoma skoncentrisan, kako ne bi napravio neku grešku.

„Ako budem uspeo, stvarno biću onda posebno zadovoljen i onda večeras nazad u Klosters oko 23 sata“, rekao je Vučić.

Predsednik Vučić drugi dan boravi u Davosu, gde učestvuje na Svetskom ekonomskom forumu.

On je dodao da je imao dug razgovor sa pomoćnikom državnog sekretara SAD za evropska i evroazijska pitanja Džejmsom O’Brajanom o Kosovu i drugim temama.

„O’Brajan je inteligentan čovek. Vodili smo izuzetno dug razgovor, oko dva i po sata, od čega sat vremena o Kosovu, a ostalo o drugim temama. Na pažljiv način je saslušao sve što sam imao da kažem. Razgovor nije bio lak, govorio sam veoma otvoreno i iskreno“, rekao je Vučić novinarima.

On je ocenio da je Forum u Davosu, iako bi trebalo da bude pre svega ekonomski samit, ispao „par ekselans“ politički samit, na kome prisustvuju najvažniji svetski lideri.

„Ovde dominiraju četiri teme. Prva je odnos Kine i Amerike, koje čine 45 odsto svetske ekonomije. Druga se odnosi na arapski i islamski svet, treća na Ukrajinu, a četvrta na američke i evropske izbore.

Vučić je rekao da je razgovarao sa svima i da popravlja poziciju naše zemlje.

„Nije lako. U Srbiji su izbori završeni, vreme je mira i stabilnosti i mi guramo zemlju napred. Spremamo se za subotu kada ćemo predstaviti sve ono što ćemo da uradimo u narednom periodu, a za to nam je potrebno i sve ono o čemu pričamo i ovde. Moramo da razgovaramo sa svima, da osiguramo neku vrstu zaštitnog omotača za Srbiju“, istakao je Vučić.

UDARNA VEST.rs (Telegraf.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare