„PRIŠTINA DOVODI U PITANJE SVE ŠTO JE POSTIGNUTO“ Vučić nakon sastanaka u Davosu: Srpsko stanovništvo svakodnevno suočeno sa pretnjama na Kosovu

Razgovarao sam sam šefovima nekih obaveštajnih službi kao i sa Miroslavom Lajčakom i zamolio ih da pomognu u tome da se zaustavi Kurtijev pokušaj da uništi dijalog, jer on želi da onemogući isplatu plata i penzija za naše ljude u zdravstvu, prosveti, institucijama Srbije, što bi značilo ne tihi, već glasni odlazak Srba sa Kosova i Metohije, poručio je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, koji boravi u Davosu.

Kako je kazao, od jutros je imao i sastanke sa šefovima obaveštajnih službi najvažnijih zemalja Evrope, kao i sa predstavnicima kancelarije nemačkog kancelara Olafa Šolca.

Kaže i da će razgovarati sa stranim zvaničnicima o tome šta Priština namerava da učini.

– Želi da ukine platni promet sa Srbijom, a reč je o ukidanju dijaloga i o progonu Srba sa KIM. Ne mogu u njihovo ime da govorim, ali verujem da su oni svesni posledica, imao sam dug i otvoren razgovor i sa O Brajanom pored ostalog i o Kosovu i Metohiji – rekao je Vučić.

Najvažniji razgovor sa Lajčakom

Predsednik je dodao da je najvažniji razgovor imao sa Lajčakom kome je „ukazao da Kurti želi da obustavi isplatu plata i penzija za naše ljude na KiM, što bi značilo još veći odlazak ljudi iz pokrajine„.

– Tražio sam podršku za naše ljude da im se omogući da žive na svojim ognjištima – rekao je Vučić.

Predsednik je ranije svoj sastanak sa Lajčakom prokomentarisao i na svom Instagram profilu.

Vučić je naveo da je sa Lajčakom razgovarao o situaciji na Kosovu i Metohiji i pretnjama sa kojima se svakodnevno suočava srpsko stanovništvo, a koje ugrožavaju mir i stabilnost regiona.

– Ponovio sam da Srbija nastavlja da vodi odgovornu politiku zasnovanu na dijalogu i međunarodnom pravu,ali i upozorio da Priština svojim potezima dovodi u pitanje sve što je do sada postignuto u procesu normalizacije odnosa – napisao je Vučić na svom Instagram nalogu „buducnostsrbijeav“.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare