(UŽIVO) VUČIĆ IZ DAVOSA: Najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigao je u Davos gde će boraviti do 19. januara na Svetskom ekonomskom forumu.

Predsednik Vučić obraća se medijima iz Davosa.

– Najava iz Prištine o ukidanju platnog prometa sa centralnom Srbijom dovodi u pitanje sve procese – rekao je predsednik na samom početku obraćanja.

– Ko zašto i kako se naoružava, šta je to što je učinjeno a šta nije, o svemu tome se razgovara. Prisustvovao sam sa šeficom svetske trgovinske organizacije, mnogim uticajnim ljudima.

– Razgovarali smo o 4 ključne teme: Odnos Amerike i Kine, sukob u Ukrajini, sukob u Gazi i Crvenom Moru sa Hutima, ali govorimo i o Severnoj Koreji i Iranu.

– Pred nama je važno veče ići ćemo na te skupove na kojima će biti mnogi evropski lideri, sa kraljem i kraljicom Belgije sam se već video ovde. 

Podsetimo, tokom boravka u švajcarskom gradu Davosu, predsednik Vučić imaće i niz bilateralnih susreta sa svetskim i evropskim zvaničnicima, kao i brojnim predstavnicima međunarodnih organizacija, finansijskih institucija i vodećih globalnih kompanija, navedeno je u saopštenju.

Godišnji sastanak Svetskog ekonomskog foruma (SEF) u Davosu počeo je juče i trajaće do 19. januara, a na njemu će učestvovati više od 100 predstavnika država, sve glavne međunarodne organizacije, 1.000 partnera SEF, kao i lideri civilnog društva i stručnjaci.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)Autor Kurir Web

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare