BRNABIĆ O ŠIDERU: Nedeljama nemamo odgovor na njegovo diskutabilno ponašanje – kada je govorio istinu o izborima?

Premijerka Ana Brnabić oglasila se o posmatraču izbora iz Evropskog parlamenta Andreasu Šideru.

Kao odgovor na ponovljene optužbe, dozvolite mi da ponovo ukažem na vrlo konkretne primere diskutabilnog ponašanja Andreasa Šidera, na koje već nedeljama nemamo odgovor – započela je Brnabić objavu, a potom nastavila:

– 1. Andreas Šider je u svojim izjavama za medije naveo da je „video fantomske glasove, čuo da je 50.000 ljudi dovedeno u Beograd i svedočenja o kupovini glasova”. Međutim, ako se pogleda zvanična evidencija sa četiri biračka mesta na kojima je bio prisutan kao posmatrač, videće se da ON NIJE ULOŽIO NIKAKVE PRIGOVORE NITI IZRAZIO ZABRINUTOSTI O IZBORNOM PROCESU. Kada je govorio istinu – kada je naknadno iznosio svoje mišljenje medijima ili kada je zvanično izjavio da nije video nepravilnosti na biračkim mestima?


2. Kako to da je, od 475 međunarodnih posmatrača prisutnih na izborima u Srbiji, on jedini koji otvoreno i kontinuirano direktno krši Kodeks ponašanja posmatrača ODIHR-a i njihov izričit ZAHTEV DA SE POSMATRAČI UZDRŽAVAJU OD JAVNIH KOMENTARA O IZBORNIM PROCESIMA ILI NJIHOVIM ZAPAŽANJIMA? Da li je Kodeks ponašanja nešto što je generalno irelevantno za gospodina Šidera i u drugim stvarima?

Premijerka je, dalje, rekla kako je samo navela činjenice i postavila pitanja koja zanimaju srpsku javnost.

– 3. Nikada nisam kritikovala gospodina Šidera – jednostavno sam navela činjenice (gore navedene) i postavila relevantna pitanja od interesa za srpsku javnost. S druge strane, kada mediji u Srbiji, koji su mu tako dragi (N1 i Nova), neprestano napadaju njegovog kolegu evro-parlamentarca Vladimira Bilčika, da li je on reagovao, izrazio zabrinutost ili stao u odbranu ovog evropskog poslanika? NE. NIKAD. Toliko o (nedostatku) vrednosti i principa – zaključila je ona.

Podsetimo, premijerka je i ranije reaovala na Šiderovu izjavu da je video nepravilnositi na izborima u Srbiji, navodeći da to nije tačno.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs)Autor Kurir Politika

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare