KOSTA KECMANOVIĆ OTKRIO STA MU SE MOTA PO GLAVI: Brine ga samo jedna stvar – „recite mi da li ONA pati“

Kosta Kecmanović (14) koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ ubio devetoro đaka i čuvara škole, a ranio još šest osoba, mesecima unazad planirao je kako će izgledati zločin i želeo jednu stvar, da njegova majka Miljana Kecmanović pati!

Naime, on je u Centru za socijalni rad nakon zločina opisao detaljan plan koji je osmislio kako bi se osvetio majci.

– On je majku ubice iz dokumentarnog filma poistovećivao sa svojom, jer je smatrao „da ona nema saosećanja prema njegovim problemima“. Zapravo, hteo je da pate majke njegovih ubijenih drugara, ali i njegova mama. Tu patnju, kao i krike uplašene i ranjene dece je video kao neku vrstu kompenzacije za svoju duševnu bol – naveli su tada iz CZSR.

Iako je prošlo osam meseci od masakra, masovni dečak-ubica i dalje pokazuje neopisivu mržnju prema svojoj majci. 

– Otkad je Miljana optužena jer je neovlašćeno držala municiju, dobila je i zabranu prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa sinom. Od tog trenutka, Kostu je počela da muči jedna stvar, a to je kako dane provodi njegova majka i da li pati – objašnjava izvor upoznat sa slučajem.

Kako navodi sagovornik za Republiku, on je zaista patološki mrzi.

– Sve što je mogao da učini kako bi uništio Miljanin život je uradio. Zapravo, on joj se osvetio na najbrutalniji način i to je dovoljan pokazatelj koliko on ne može da podnese svoju majku.

Kobni 3. maj

Da podsetimo, jeziv zločin se dogodio 3. maja u Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru, kada je dečak Kosta Kecmanović uleteo naoružan u zgradu u 8.40 sati. Sa vrata škole je upucao radnika obezbeđenja Dragana Vlahovića, koji je ubrzo podlegao povredama. Dečak se onda ustremio na tri učenice koje je ubio.

Krvavi pir Kosta je nastavio u kabinetu istorije gde je čas imalo njegovo odeljenje VII/2. Ranio je nastavnicu istorije Tatjanu Stevanović, a onda je otvorio vatru na drugove. Ubio je u prvi mah petoro učenika, a šestoro ranio.

Na nesreću, još jedna učenica OŠ „Vladislav Ribnikar“ je nakon 12 dana borbe podlegla povredama, čime je broj žrtava povećan na deset. 

UDARNA VEST.rs (Republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare