UŽIVO! SRBIJA – MAĐARSKA: Orlovi konstantno u zaostatku 

SRBIJA – MAĐARSKA 10:12

1. POLUVREME

25. minut – Milosavljev drži naš tim u igri, brani još jednom strašan šut Mađara. Tajm-aut za Srbiju.

24. minut – Gol za Mađarsku, strašan gol 203 cm visokog beka Bodoa – 10:12.

23. minut – Banhidi pogađa posle sjajne asistencije Fazekaša, njegov treći gol iz trećeg pokušaja – 9:11. Gol postiže Dragan Pešmalbek, prvi gol Srbije sa pozicije pivota – 10:11.

22. minut – Sedmerac za Srbiju, iznudio ga je Milosavljević. Ilić pogađa ponovo – 9:10. Njegov treći gol, drugi iz sedmerca.

21. minut – Konačno da i neko iz Mađarske bude isključen. Šipoš je zaradio dva minuta suspenzije.

20. minut – Vejin pogađa stativu. Novo isključenje za Srbiju. Milosavljev brani napad sa igračem manje.

19. minut – Kukić probija odbranu Mađarske i postiže gol posle skoro osam minuta – 8:9. Rošta postiže svoj drugi gol – 8:10. Mađari su pola golova postigli sa pozicije pivota.

16. minut – Četvrti u nizu gol Mađara, strelac je Banhidi – 7:9. Mađari prvi put imaju dva gola prednosti. I ponovog gol sa mesta pivota. Srbija je pet minuta bet gola.

15. minut – Rošta pogađa, treći gol Mađara u nizu – 7:8. Treći gol Mađara sa pozicije pivota.

14. minut – Lekai koristi igrača više za izjednačenje – 7:7.

12. minut – Banhidi pogađa sa mesta pivota – 7:6. Tom prilikom je isključen i Mijajlo Marsenić. Srbija u napadu sa praznim golom.

11. minut – Nemanja Ilić pogađa svoj drugi gol, prvi iz igre – 7:5. Srbija prvi put ima dva gola prednosti.

10. minut – Raspucao se Borzaš, njegov treći gol sa bekovske pozicije – 6:5. Mađari imaju petoricu dvometraša, jedan od njih je golman Palašiča, ali je Borzaš našao način da preko glave matira rivala.

9. minut – Kontra Srbije, Vorkapić postiže svoj drugi gol – 5:4. Ančin za novo izjednačenje –5:5. Njegov prvi gol, i to sa krila.

7. minut – Siza u kontri za prvo vođstvo Mađarske – 3:4. Borzaš pogađa drugi put u meču – 4:4.

6. minut – Lekai za izjednačenje – 3:3. Srbija ima igrača manje.

5. minut – Mate iz sedmerca donosi izjednačenje – 2:2. Dva sedmerca već za Mađarsku u pet minuta. Borzaš pogađa sa bekovske pozicije – 3:2.

4. minut – Brani Milosavljev sedmerac! Šipoš donosi Mađarima prvi gol – 1:1. Sedmerac za Srbiju, izvodi ga Nemanja Ilić. Precizan je kapiten Srbije – 2:1. Mađarska je sa igračem manje u naredna dva minuta.

2. minut – Vukašin Vorkapić donosi Srbiji vođstvo – 1:0. Bila je to brza kontra posle sjajne odbrane.

1. minut – Mađarska je imala prvi napad, ali je Srbija sjajnom odbranom uzela loptu. Orbović, Kukić i Borzaš su bekovi, Marsenić na pivotu. Krila su Vorkapić i Ilić.

Počeo je spektakl u Minhenu.

Pred početak meča objavljeno je da je Bogdan Radivojević, jedan od najboljih igrača Srbije, imao mučninu, pa je pitanje da li će moći da igra u današnjem meču. Biće to veliki hendikep ukoliko ne bude mogao da zaigra.

SRBIJA – MAĐARSKA

Olimpijska hala Minhen

Kapacitet: 13.200

Sudije: Lars Jorum, Havard Kleven (Norveška)

SRBIJA: Cupara, Vorkapić, Abutović, Borzaš, Milosavljević, Radivojević, N. Ilić, Pušica, V. Ilić, Orbović, Vejin, Kukić, Đorđić, Pešmalbek, Marsenić, Milosavljev. Selektor: Antonio Đerona.

MAĐARSKA: Šipoš, Boka, Krakovski, Ligetvari, Mate, Fezekaš, Banhidi, Zita, Palašič, Ančsin, Bodo, Ilić, Rosta, Bartuž, Lekai, Hanuš. Selektor: Hoze Marija Vakero Ćema Rodrigez.

Muška seniorska reprezentacija Srbije nastavlja borbu za glavnu fazu Evropskog prvenstva utakmicom drugog kola grupe C, protiv selekcije Mađarske – 20.30.

Mađari su slavili u triler završnici protiv ekipe Crne Gore (26:24), dok je Srbija remizirala sa Islandom (27:27).

Vremena da se ostane u prvoj utakmici nema, te je fokus već na narednog protivnika prisutan.

”Pre nego smo otišli na spavanje, stručni štab je pogledao utakmicu, kako bismo odmah uradili adekvatnu analizu. Kratki video snimci koji pokazuju šta treba ispraviti su napravljeni i na sastancima sa igračima pojedinačno smo ih zajedno sagledali. Nema se previše mogućnosti da se pogleda baš sve što bi trebalo. Znali smo da će biti teško. Na kraju, osvojili smo jedan bod što znači da je sve i dalje u našim rukama. Možda smo propustili priliku, ali treba se fokusirati na dobre stvari koje smo uradili”, rekao je selektor Antonio Toni Đerona.

Sa Mađarskom Srbiju očekuju potpuno drugačija utakmica – i fizički i taktički.

”U prvoj utakmici igrali smo sa krupnim igračima u odbrani, ali naredni protivnik – ima još krupnije! Odličan su tim, šutiraju sa veće distance nego Island, oni su više išli na situacije jedan na jedan. Imaju tri potpuno različita srednja beka koji mogu da menjaju tok utakmice. Pripremali smo se svakako, a sada ćemo samo dodati neke od sitnica koje smo videli u utakmici protiv Crne Gore.”

Selektor Srbije, susret broj dva prvog takmičarskog dana grupe C, pratio je uživo uz svog saradnika Žikicu Milosavljevića.

Utakmica između Srbije i Mađarske na programu je u nedelju, 14. januara, sa početkom u 20 časova i 30 minuta, uz direktan prenos na kanalima Radio Televizije Srbije i TV Arena Sport.

Od 18 časova igrali su Island i Crna Gora, a Island je u finišu stigao do pobede 31:30.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare