„OVO JE MOGUĆE SAMO U SRBIJI“ Turistkinja iz Kanade posetila našu zemlju i ODUŠEVILA SE jednom činjenicom: „Osećam se sigurnije nego kod kuće!“ (VIDEO)

„Otkako sam došla u Srbiju, šokirana sam koliko slobodno mogu da lutam, kako i mala deca mogu sama da idu do škole, kako nema uznemiravanja i neprijatnosti“, ovim rečima mlada turistkinja iz Kanade opisuje Srbiju i iskustvo na proputovanju kroz zemlju.

– Svako je oprezan kada putuje, bilo da je reč o prevarantima, džeparošima, a pogotovo žene koje se susreću sa više problema. Kao žena koja putuje sama, najveća briga mi je gde mogu slobodno i sigurno da se šetam sama — nešto što ne mogu sigurno da uradim sama čak ni u pojedinim delovima Kanade – objašnjava turistkinja, koja redovno deli svoja putovanja i iskustva na platformi TikTok, pod nazivom „jesuiselixir“.

„Nebitno je gde sam…“

Kako dalje objašnjava, u Srbiji je tek nešto više od mesec dana, ali da se oseća sigurno, bez obzira gde se nalazi ili u koje doba dana. 

 Nebitno je gde sam, bilo da se šetam pored gradilišta, sama kasno uveče, ili pak mračnom ulicom, osećam se sigurnije nego kod kuće. Šokirana sam koliko slobodno mogu da lutam, kako i mala deca mogu sama da idu u školu. Nema neprijatnosti i uznemiravanja, niko ne pokušava da vas prati, da vam proda stvari – dodaje. 

Turistkinja dodaje da je proputovala više od 100 zemalja sveta, ali da se baš u Srbiji oseća najsigurnije.

– Nema čak ni onih muškaraca koji stoje i bulje u tebe kad prođeš pored njih, zbog kojih se osetiš veoma neprijatno. Prošla sam 100 plus zemalja i ovo je jedino mesto gde se osećam super sigurno! Čak mogu ostaviti i otvoreno torbu i ništa joj se ne bi dogodilo – oduševljeno navodi turistkinja dok se šeta ulicom jednog od srpskih gradova.

@jesuiselixir

let me start off by saying I am fortunate when I travel & haven’t had that many real issues. but anyone who travels is wary of pickpockets, scammers & most women are wary in any new environment. since coming to Serbia, I have been SHOCKED at how freely I can roam around. how children are safe to walk on their own to school, even at a young age. how there is no harassment, no one trying to follow you around to sell you things, no uncomfortableness. #serbia🇷🇸 #culturaldifferences #solotravelgirl

♬ original sound – elixir ✈️ travel creator 🇵🇹

Ipak, savetuje sve koji vole da putuju kao ona, da nigde ne traže nevolju bez potrebe, ali da će se prijatno iznenaditi posetom Srbije — jer i pored navoda pojedinih da „Srbija nije bezbedna“, tvrdi da svako mora da doživi zemlju iz prve ruke. 

– Prelepo mi je ovde – završava turistkinja. 

Komentari podrške pljušte

Da je video oduševio mnoge, a pogotovo građane Srbije, govore i komentari podrške ispod videa koji je podelila. 

„Ovo je moj grad, i obožavam da se prošetam, jer znam da se ništa neće desiti“, „Nadam se da ćeš ostati duže i posetiti neka manja mesta takođe“, „Gledajući filmove kao mala, mislila sam da se preuveličava ulično nasilje, jer nikada nisam videla da se dešava u stvarnom životu“, „Pa ti si u Nišu, najbezbednijem gradu na svetu!“, „Ne brini se, uživaj u srpskoj hrani i znaj da ćeš uvek pronaći pomoć kad ti treba“, samo su neki od komentara podrške.

UDARNA VEST.rs (Blic)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare