(UŽIVO) „DELFINI“ SE BORE ZA POLUFINALE! Srbija protiv Mađarske u vaterpolo klasiku! Velika borba na startu meča!

Vaterpolo reprezentacije Srbije i Mađarske u međusobnom duelu (petak, 15.00) odrediće putnika u polufinale Evropskog prvenstva.

Biće ovo pravi vaterpolo klasik i nema dileme da nam predstoji velika borba, a sva dešavanja pre, za vreme i posle ove utakmice možete pratiti putem našeg lajv-bloga.

UŽIVO:

Srbija – Mađarska 3:3

SASTAVI:

Srbija

Golmani: Filipović i Mitrović

Igrači: Mandić, Strahinja Rašović, Ranđelović, Milojević, Radulović, Drašović, Nikola Jakšić, Vico, Ubović, Petar Jakšić i Viktor Rašović.

Mađarska

Golmani: Banjaj i Gjapjas

Igrači: Tatraj, Varga, Pol, Vins Vigvari, Nagi, Fekete, Burijan, Kovač, Vendel Vigvari, Vismeg i Molnar

PRVA ČETVRTINA:

6. minut – Pokušaj Radulovića, ali brani Banjaj. U sledećem napadu Fekete pogađa sa velike udaljenosti i poravnava na 3:3.

5. minut – Šut Nikole Jakšića završava pored gola, a u narednom napadu naša odbrana radi odličan posao i blokira šut Mađara.

4. minut – Ubović je izborio igrača više na sidru, a to je u gol pretvorio Mandić Srbija vodi sa 3:2. Tatrai je pokušao da uzvrati sa distance, ali nije pogodio, da bi „delfini“ kasnije napravili faul u napadu, a Mađari su uzvratili istom merom.

3. minut – Novo isključenje, ovog puta Drašovića i ponovo gol Tatraija. Rezultat je 2:2.

2. minut – Gol Strahinje Rašovića za 1:1! Mađari zatim prave faul u napadu i „delfini“ kreću u kontru, a zatim dobijaju i igrača više. Nikola Jakšić pogađa i Srbija vodi sa 2:1.

1. minut – Prvi napad za Mađarsku, Tatraj je bio brži od Strahinje Rašovića u plivanju za loptu. Sava Ranđelović je isključen, a Mađari vode sa 1:0 golom Tatrajia.

UOČI MEČA:

Srbija je na putu ka četvrtfinalu Evropskog prvenstva upisala tri rutinske pobede u grupi protiv Izraela (22:1), Nemačke (14:6) i Malte (21:4), dok je u osmini finala četa Uroša Stevanovića bila bolja od Francuske (14:10).

Sa druge strane, Mađari su u grupnoj fazi savladali Gruziju (15:11) i Italiju (10:5), ali su poraženi od Grčke (10:8).

Prema kladionicama, uloga blagog favorita pripada Srbiji i prosečna kvota na pobedu „delfina“ iznosi 1.60, dok je na trijumf Mađarske kvota 3.10. Naš tim ima više motiva na ovoj utakmici, igra za polufinale Evropskog prvenstva, nastavak sna o medalji, ali se bori i za olimpijsku vizu, te će morati do titule ako želi da se nađe u Parizu ove godine. Do sada vizu za Pariz čekirale selekcije Mađarske, Grčke i Francuske i „delfini“ će imati priliku da preko Evropskog šampionata stignu do Olimpijskih igara, ali postoji i rezervna opcija, a to je Svetsko prvenstvo koje će se održati u Fukuoki za mesec dana.

Pred ovaj meč svoja očekivanja je izneo jedan od najboljih igrača naše reprezentacije, Strahinja Rašović:

– Odličan mlad tim ali i sa momcima koji su igrali i na ranijim takmičenjima. Počinjemo iz početka a model je isti. Snažan pristup, koncentrisan bez stajanja, od početka do kraja. Mađari su pobedili u jakoj grupi i sa ovim sastavom. Ponavljam imaju kvalitet, igraju za Mađarsku i zna se šta ta zemlja predstavlja u istoriji vaterpola. Istakao bih centra Haraija, braću Vigvari, Nađija koji je vođa ekipe. Siguran sam da imamo rešenje. Ovaj tim ima kvalitet, pokazao je to do sada. Verujem da ćemo uspeti da sve zamisli sprovedemo u delo i da će sve da bude u redu – istakao je Rašović, a na njegove reči nadovezao se i Nemanja Ubović:

– Igrači reprezentacije Mađarske su i mladi i iskusni. Veliki broj njih poput Haraija i Nađa predstavljaju vodeće igrače u svojim klubovima. Nikome nije lako da igra protiv njih. Selektirao ih je Žolt Varga. Zna se kakav je njegov sistem. Uvek daju sve od sebe. Igraju do kraja, videlo se to i protiv Italije. Potrebna je maksimalna koncetracija protiv odličnih individualaca. Nema sumnje da ćemo dati sve od sebe. Igrali smo angažovano, sa ozbiljnim pristupom u grupi. Verujem da ćemo iz meča u meč da budemo sve bolji. Odbrana, smirenost i maksimalna koncentracija su nam aduti – dodao je on.

Pobednik meča između Srbije i Mađarske u polufinalu će igrati protiv boljeg iz duela koji igraju Hrvatska i Grčka.

Evo i svih parova četvrtfinala Evropskog prvenstva u vaterpolu:

15.00 Mađarska – Srbija

16.30 Španija – Rumunija

18.30 Hrvatska – Grčka

20.15 Italija – Crna Gora

UDARNA VEST.rs

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare