NEVIĐEN ŠOK ZA AMERIKU: Jedan od najbližih saveznika im okrenuo leđa NISU HTELI DA UČESTVUJU U JURIŠU NA HUTE

Sjedinjene Američke Države i Britanija pitale su Italiju da li želi da učestvuje u napadu na Hute, ali je Rim odbio, navodi Rojters, pozivajući se na izvor iz vlade.

– Italija je odbila da učestvuje u noćnim napadima Sjedinjenih Država i Velike Britanije protiv Huti grupe u Jemenu – navodi izvor agencije i dodaje da Rim više voli da vodi „smirujuću politiku“ u Crvenom moru.

Zamenik premijera i ministar spoljnih poslova Antonio Tajani povtdio je da su Sjedinjene Američke Države nekoliko sati ranije obavestile Italiju o napadima na šiitski pokret Huti koji vlada u severnom i centralnom delu Jemena.

– Obavešteni smo o napadima nekoliko sati unapred, ali ne možemo, pošto ustav to ne dozvoljava, da šaljemo trupe i učestvujemo u vojnim operacijama bez rasprave u parlamentu – rekao je Tajani, a prenosi list il Sole 24 Ore.

Amerika i Engleska, podsetimo, započele su tokom noći vazdušne napade na položaje Huta u Jemenu!

Američko vazduhoplovstvo pogodilo je više od 60 ciljeva koristeći više od 100 precizno navođenih oružja različitih tipova. Napadnuti su komandna mesta i kontrolni centri, skladišta municije, proizvodni pogoni, radari…

Na meti su bili prestonica Sana, obalski grad El Hudaida, Taiz i Sada.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/RIA/Preneo Z.Ko)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare