U SRBIJI UHAPŠENA „JEDANAESTORKA“ KOJA JE HARALA PO EU! Krali besne automobile, a evo šta je pronađeno u njihovom šteku!

Na teritoriji grada Beograda, Šapca, Novog Sada i Sremske Mitrovice, uhapšeno 11 osoba, pripadnika kriminalne grupe, koja je krala luksuzne autmobile na teritoriji zemalja Evropske Unije.

Detalje ove akcije donosi novinar Kurira Nikola Vujović.

– Prema navodima tužilaštva, jedanaestorki koja je uhapšena na teret se stavlja da su na teritoriji zapadnoevropskih zemalja otuđivali motorna vozila visoke klase, potom ih u takozvanim štek radionicama prepravljali, potom dovozili u našu zemlju, a onda prodavali čime su pribavili ogromnu materijalnu korist. Inače, jedanaestorici se na teret ne stavlja krađa, njima se prema optužnici javnog tužilaštva na teret stavlja udruživanje radi izvršenja krivičnih dela, prikrivanje, falsifikovanje, kao i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja.

Uhapšenu jedanaestorku najverovatnije potražuju i druge zemlje:

– Obzirom da su krađu izvršavali na teritoriji drugih zemalja, njih verovatno potražuju i druge zemlje za to krivično delo, dok su kod nas optuženi za navedena dela. Prilikom hapšenja pronađena je ogromna količina novca, kako deviza, tako i dinara, skupocenih stvari, naravno, zaplenjeni su i kvalitetni novi automobili visoke klase, potom dokumenta i određeni delovi automobila preko kojih će biti utvrđeno da li su ti automobili kradeni na teritoriji Zapadne Evrope ili su krivotvoreni.

Postoje indicije da je ova grupa povezana sa škaljarskim klanom:

– Zanimljivo je da je u trenutku kada se ovo hapšenje desilo u Beogradu pojavila navodna priča o postojanju grupe koja svim preprodavcima i uvoznicima i dilerima automobila, kako polovnih, tako i novih, veštački diže cene i uzima im 200 ili više evra za svako vozilo koje se ocarini i koje uđe u Srbiju. U stvari priča ide toliko daleko da je ova grupa je u suštini bliska škaljarskom klanu, a da čak ima i uvid u carinske knjige. Naravno, moram da se ogradimo, ovo su neproverene informacije za koje još uvek ne postoje dokazi, to su čaršijske priče, ali zanimljivo je da se poklopilo sa ovim hapšenjem.

UDARNA VEST.rs (Kurir.rs/Milan Vučković)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare