GENERAL MOJSILOVIĆ SA OZKANOM ULUTAŠOM: KFOR je jedina legitimna oružana formacija na KiM!

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije, general Milan Mojsilović, primio je komandanta Kfora general-majora Ozkana Ulutaša sa kojim je razgovarao o bezbednosnoj situaciji na KiM, prenosi Kosovo Online.

Na sastanku je bilo reči i o realizaciji zajedničkih aktivnosti Vojske Srbije i Kfora koje se preduzimaju radi praćenja situacije na terenu, prevencije kriza i sprečavanja širenja dezinformacija.

– Ističući da se Vojska Srbije u potpunosti pridržava Vojno-tehničkog sporazuma, general Mojsilović je još jednom ukazao da je Kfor jedina legitimna oružana formacija na Kosovu i Metohiji, budući da Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i Vojno-tehnički sporazum ne prepoznaju druge strane sem međunarodnog civilnog i bezbednosnog prisustva u Pokrajini i snaga bezbednosti Republike Srbije – navodi se u saopštenju Vojske Srbije.

Mojsilović je izrazio očekivanje da će Kfor u potpunosti i nepristrano sprovoditi svoj mandat, blagovremeno reagovati na svaki pokušaj ugrožavanja bezbednosti građana, pre svega Srba, i zaštititi srpsko nacionalno, kulturno-istorijsko i versko nasleđe na prostoru KiM.

– Ulutaš u Beogradu boravi na poziv načelnika Generalštaba Vojske Srbije, a ovakvi susreti na visokom nivou, koji se redovno održavaju, važan su preduslov za efikasnu saradnju Vojske Srbije i Kfora na unapređenju bezbednosne situacije na terenu i sigurnosti srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji – dodaje se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs/Kosovo Online/Prenosi: A.Ć.

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare