UŽIVO! SRBIJA – FRANCUSKA: Delfini igraju za četvrtfinale Evropskog prvenstva i OSVETU „trikolorima“!

Vaterpolisti Srbije igraju protiv Francuskeutakmicu osmine finala Evropskog prvenstva u vaterpolu.

Srbija je zauzela prvo mesto u grupi C u okviru druge divizije, dok je Francuska zauzela poslednje četvrto mesto u grupi A prve divizijepa će ove dve selekcije razigravati u borbi za četvrtfinale.

„Trikolori“ su grupnu fazu igrali u Dubrovniku, gde su izgubili od Hrvatske, Španije i Crne Gore.

Srbija je zabeležila tri lake pobede u Zagrebuprotiv Izraela, Nemačke i Malte i u osminu finala ide kao prvoplasirani tim.

Ovo će biti prilika za svojevrsnu osvetu Srbije za poraz od Francuza na EP u Splitu pre dve godine u istoj rundi takmičenja, zbog čega su “ Delfini i počeli takmičenje u drugoj diviziji.

Vidi se po ostvarenim rezultatima da ne pripadamo ovoj donjoj grupi- Sada je na nama da se u utakmici sa Francuskom vratimo u top osam u Evropi. Spremali smo se za taj meč. Nadam se da smo spremni„, rekao je selektor Srbije Uroš Stevanović i dodao:

Francuska je ne samo u Dubrovniku pokazala odlične partije. U Fukuoki je imala dobijeni meč protiv Španije u čevrtfinlu, izgubila je u poslednja četiri minuta. Crnu Goru su u Dubrovniku trebalo da pobede, imali su dva gola viška četiri minuta pre kraja. Imaju određen sistem, drže se toga. Golman je odličan, centri takođe, za oba tima je to pravi finalni meč„, istakao je selektor.

Francuzi stižu sa tri teške, Srbija je imala tri lake utakmice, pa je pitanje ko je u prednosti. „Teško je sada da se kaže. Tačno, oni su imali tri zahtevne a mi tri lagane utakmice. Teško je sada reći ko je to više iskoristio.Mi smo spremni na sve ali nismo još osetili težak meč„.

Mnogi igrači Srbije bili su akteri tog meča iz Splita 2022. godne. „Želja da se revanširamo za Split nije mač sa dve oštrice. Sigurno je da smo motivisaniji.da pokažemo da to nije realno stanje stvari. Bilo je iz ovog sastava igrača koji su bili na toj utakmici znaju šta može da nas očekuju i kako treba da pristupe igri„, završio je Stevanović.

Pobednik ovog duela u četvrtfinalu se sastaje sa Mađarskom.

Utakmica u Zagrebu počinje u 18.30 časova.

UDARNA VEST.rs(Kurir sport)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare