SAZNAJEMO: AZ Alkmar nudi 4.000.000 evra za Belića, rasplet do polaska tima na Kipar

Jeste Mihajlo Ilić na izlaznim vratima Partizana, jer je italijanska Bolonja ozbiljno zagrizla za njega, ali nije jedini fudbaler Partizana, koji u ovom trenutku ima ozbiljnu ponudu u redovima lidera Superlige. Kako Telegraf saznaje, redove crno-belih bi mogao napusti i Kristijan Belić koji je na meti AZ Alkmara i to za sumu od 4.000.000 evra, od čega bi deo prišpao crno-belima, a deo Čukaričkom.

Tačnije, ukoliko se transfer veziste realizuje u Hiolandiju, a velika je verovatnoća, jer je Belić već dogovorio svoje uslove i čeka rasplet među klubovima, Partizanu i Čukaričkom bi pripalo po 2.000.000 evra od obešrećenja.

Takav dogovo je postignut pre godinu i po dana, kada je Belić, u tom trenutku igrač koji čak nije bio ni standardan u Čukaričkom, angažovan sa Banovog brda i to bez obeštećenja, uz procente od dalje prodaje.

Možda bi se crno-beli, da pretpostave kako će se igrač razviti u Humskoj, tada više „natezali“ sa Upravom Čukaričkog, ali ko je mogao da predvidi epilog…

Kako bilo, Belić je već duže vreme na oku AZ Alkmara, koji trenutno zauzima četvrtu poziciju u Erediviziji iz PSV, Fejenorda i Tventea.

Što se Kristijana Belića tiče, potencijal je nagovestio u protekloj sezoni čim je dobio ozbiljniju priliku, ali je punu afirmaciju doživeo u tekućoj, u kojoj je zbog neverovatnog požrtvovanja postao miljenik navijača Partizana.

Za crno-bele je odigrao 23 utakmice od početka sezone, dva puta se upisao u strelce, uz šest asistencija, no, uz to je bio i glavna pokretačka snaga celog tima.

Nije isključeno da Partizan, ukoliko proda Ilića, odloži prodaju Kristijana Belića, međutim, radi se o ozbiljnom novcu, u odnosu na ulaganje i pitanje je da li će crno-beli i sam fudbaler ostati imuni na ponudu AZ Alkmara.

Veliko je pitanje takođe da li crno-beli u tako kratkom vremenskom roku uspeti da pronađu adekvatnu zamenu za jednog od nosilaca igre u proteklim periodu.

UDARNA VEST.rs (Telegraf/Z. Ivković)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare