Direktor Evrolige zabrinuo Partizan i Zvezdu, da li ovo znači da će večiti ostati bez jednog mesta u eliti?

Godinama unazad Evroliga je garantovala mesto šampionu ABA lige u eliti, međutim situacije se prošle sezone promenila. Specijalnu pozivnicu najpre je dobio Partizan, ove takmičarske godine i Crvena zvezda, ali potencijalna licenca nije bila ni na vidiku. Deluje da će tako ostati.

Izvršni direktor Evrolige Paulijus Motejunas govorio je za „BasketNews na temu potencijalnog ulaska Dubaija u narednoj sezoni i tom prilikom govorio o razmeđi dve želje i potrebe, koje se direktno tiču beogradskih rivala.

– Jedan aspekt su sadašnji klubovi koji nastupaju, njihovi navijači i rivalitet koji imaju. Ali, drugi je taj da moramo imati održive klubove“, indirektno je Motejunas podsetio da su oba beogradska kluba, relativno skoro, prošla kroz ozbiljne probleme sa dugovima i plesali na rubu bankrota. Od svega toga moramo sastavimo kompletnu sliku da bismo imali takmičenje koje raste i razvija se.

Dodaje da je levitiranje između ta dva aspekta vrlo teško i da uprkos tome što je Beograd košarkaški grad oni moraju da gledaju ka drugim tržištima.

– To je najteži deo za jednog izvršnog direktora Evrolige. Nemoguće je svakoga učiniti srećnim. Nemoguće je dovesti košarku na sva najbolja mesta, a Beograd je jedno od najboljih, očigledno. Ali, moramo imati sve brojke na stolu i gledati ka svim ostalim klubovima i tržištima koja se razvijaju“, nastavio je diplomatski da najavljuje širenje Evrolige, ali u drugim pravcima.

Na samom kraju istakao je i da će ABA liga za sezonu 2024/25 sigurno imati zagarantovano mesto za šampiona.

UDARNA VEST.rs(Telegraf.rs)

Share

guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare