BIA DEMANTOVALA TVRDNJE NIKOLE SANDULOVIĆA: Nije došlo do povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile

Bezbednosno-informativna agencija demantovala je danas tvrdnje Nikole Sandulovića, i ističe da prilikom preduzimanja aktivnosti iz zakonom propisanog delokruga rada Agencije nije došlo do povrede slobode i prava, kao ni nezakonite primene fizičke sile prema Sanduloviću.

– Pripadnici BIA preduzeli su aktivnosti u cilju razjašnjenja pozadine Sandulovićeve protivzakonite delatnosti koju je nadležni tužilac kvalifikovao kao krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti iz člana 317. KZ RS – piše u saopštenju BIA.

Dodaje se da iznošenjem laži o navodnom nezakonitom postupanju pripadnika BIA, Sandulović i „ostali promoteri nezavisnosti tzv. Kosova, žele da dezinformišu i uznemire domaću i stranu javnost, naruše ugled Bezbednosno-informativne agencije i destabilizuju bezbednosne prilike u Republici Srbiji.“

– Pripadnici BIA nastaviće da, u skladu sa Ustavom i zakonima Republike Srbije, profesionalno i odgovorno postupaju u cilju zaštite poretka i bezbednosti Republike Srbije i njenih građana – zaključuje se u saopštenju.

UDARNA VEST.rs(Kurir.rs)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare