SVI SE PERU OD AFERE “TUNEL“! Saslušan Gardašević, tvrdi da je Katarinu Baćović video samo jednom!

Bogdan Gardašević na saslušanju tvrdio da nema nikakve veze sa kopanjem tunela do depoa Višeg suda.

Podgoričanin Bogdan Gardašević danas je saslušan u Osnovnom državnom tužilaštvu povodom afere “Tunel“, gde je negirao da zna bilo šta o kopanju tunela ispod Višeg suda. 

Naveo je da je upoznao jednu od osumnjičenih, Katarinu Baćović, iz čijeg stana je i prokopavan tunel do depoa Višeg suda, ali je istakao da sa njom nikada nije razgovarao o pomenutom slučaju.

Gardašević je saslušan nakon što ga je Baćović pomenula tokom saslušanja. Ona je prvo navela da je pratila uputstva jednog od osumnjičenih, Nikole Milačića, koji je prema njenim rečima od nje tražio da iznajmi poslovni prostor u Njegoševoj ulici broj 12, te da ju je naučio da se preruši kako je niko ne bi prepoznao, prenosi portal RTCG.

Zatim je rekla da je upravo preko Bogdana Gardaševića saznala ko je Milačićeva porodica u Zeti, tj. da su to njegova sestra i zet i da je tako došla do imena Ivice Piperovića.

Međutim, Gardašević je pred tužiocem izjavio da ne zna ništa o slučaju „Tunel“, kao i da je Baćović upoznao, tačnije, video jednom prošlog leta, ali da nisu pričali o Piperoviću i Milačiću.

– Izjavio je da je poznavao odranije, ali da je video jednom letos i da nisu pričali o slučaju uopšte. Ne poznaje Ivicu Piperovića, i nije joj ništa rekao o tome ko je čija porodica– saopšteno je Portalu RTCG.

Podsetimo, Katarina Baćović, Ivica Piperović, Nikola Milačić i Marjan Vuljaj uhapšeni su 12. oktobra zbog sumnje da su deo kriminalne grupe koja je organizovala i sprovela obijanje depoa Višeg suda. Predrag Mirotić, takođe osumnjičeni, je u među vremenu pušten.

Vladimir Erić iz Loznice se takođe tereti, a 13. oktobra uhapšen u Švedskoj, i čeka se odluka o njegovom izručenju Crnoj Gori.

Osumnjičeni su i njegovi sugrađani Dejan Jovanović (31), Veljko Marković (32) i Milan Marković (53) koji su u bekstvu.

Tunel i krađa iz depoa Višeg suda otkriveni su 11. septembra, a 12. septembra je o tome informisana javnost. Još uvek nije poznato ko su nalogodavci i finansijeri kriminalnog poduhvata.

UDARNA VEST.rs(republika)

Share
guest
0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare